Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Foto no personīgā arhīva

Iesaka Ivars Šmits, tekstila nomas servisa un ražošanas uzņēmuma Lindstrom Latvija izpilddirektors: «Ilgtermiņā vislielākā investīcija ir tā, ko uzņēmums un vadītājs iegulda savos cilvēkos, savā komandā. Tāpēc mana kā pārmaiņu vadītāja grāmatu plauktā ir iespējams atrast daudz lasāmvielas par organizāciju kultūru un darba menedžmentu.»


Diana Whitney, Amanda Trosten-Bloom, Kae Rader. Appreciative Leadership. 
Pirms gandrīz desmit gadiem manas līdera prasmes bija balstītas uz dziļu intuīciju, iekšējo sajūtu, kā jāvada komanda. Tomēr reiz sev par pārsteigumu atklāju, ka tas, kā 70% gadījumu vadu cilvēkus un pie kā neapzināti esmu turējies, ir skaidri definēts vadības koncepts, kas aprakstīts šajā grāmatā. Šī koncepta ideja ir balstīta uz novērtējošo vadības stilu, kurā vadītājs spēj saskatīt un priekšplānā izvirzīt katra darbinieka stiprās puses. Šī pārliecība man ir palīdzējusi kolēģiem atrast viņu īsto aicinājumu, iedrošināt veiksmīgai iekšējai rotācijai, beigu beigās ļaujot darīt darbu, kas aizrauj. 


Bils Geitss. Klimats. Kā novērst katastrofu. 
Esmu aprites ekonomikas entuziasts un ne velti šobrīd darbojos nozarē, kuras būtība ir sekmēt tekstilizstrādājumu ilgmūžību un vēlāk — lietotu tekstilmateriālu izmantošanu. Tomēr šī dzīves filozofija nav tikai atsevišķu īpatņu lauciņš, un to Bils Geitss savā grāmatā ļoti skaidri atgādina, uzsverot, ka šobrīd pasaulē ik gadu atmosfērā nonāk 51 miljards tonnu siltumnīcefekta gāzu. Arī man šis skaitlis bija šokējošs. Grāmatā Geitsam ir izdevies apvienot praktiskus padomus, kas katram no mums ir jādara, lai samazinātu CO2 izmešu daudzumu. Šī grāmata iedvesmo rīkoties! 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu