Darba un «pašlaika» harmonijā • IR.lv

Darba un «pašlaika» harmonijā

«Varenākajā pārgājienā, ar ko lepojos, devos pandēmijas sākumā, kad viena pati no Lietuvas robežas ar kājām mēneša laikā atnācu līdz Rīgai. Tie bija apmēram 500 kilometru.» Foto — Edmunds Brencis
Krista Draveniece

Reputācijas vadības aģentūras Lejiņa&Partneri vadītājas un sieviešu ekonomiskās iespējošanas kustības Novatore iniciatores Dagnijas Lejiņas rituāli enerģijai

Uzņēmējas un pozitīvu ieradumu kursu Arete rīkotājas Dagnijas Lejiņas diena sākas līdz ar saullēktu. Savā dzīvē viņai ļoti svarīgi turēties pie īpašiem rituāliem, kas palīdz saplānot stresa un dažādu darbu pilno dienu, nezaudējot prieku un laiku arī sev. Savukārt nedēļas nogalēs augstpapēžu kurpes un žakete tiek nomainīta pret pārgājiena apaviem, jo tieši iešana Lejiņai palīdz atjaunot enerģiju jaunām virsotnēm. 

«Komunikācijas nozare ir starp desmit visvairāk stresa piepildītajām profesijām, tāpēc es ļoti daudz domāju par efektivitāti, par to, kur ņemt enerģiju un kā sabalansēt savu ikdienu. Es saprotu, ka mans kā uzņēmējas viens no galvenajiem aktīviem ir mana enerģija — tas, ko no manis pērk klienti, ko no vadītāja pieprasa darbinieki un no kā rodas jaunas idejas,» atklāj uzņēmēja. Viņa katru dienu ceļas pulksten piecos no rīta. 

Statistika rādot, ka šāds režīms der tikai piektajai daļai cilvēku, bet Lejiņai pie šī veselīgā ieraduma palīdz pieturēties atteikšanās no maltītēm pēc pulksten pieciem vakarā, televizora neskatīšanās un došanās pie miera ap pulksten deviņiem. 

Ik rītu viņa velta apzinātu laiku sev. Vispirms plānotājā ieraksta trīs konkrētās dienas misijas, kā arī notikumus, kas šodien sniegs prieku. Vakarā ik dienu novērtē piecu ballu sistēmā. «Ikvienam svarīgi arī apzināties savu produktīvāko laiku — vai tas ir rīts vai pēcpusdienas. Man kā cilvēkam, kurš ceļas piecos, produktīvākie noteikti ir rīti, līdz divpadsmitiem pēc iespējas neieplānoju nekādas tikšanās, maksimāli daru visu svarīgāko, kas prasa koncentrēšanos. Pēcpusdienā, kad enerģijas ir mazāk, tiekos ar cilvēkiem un saņemu enerģiju no viņiem,» Lejiņa atklāj. Līdz pieciem vakarā viņa vēl cenšas paspēt atbildēt uz visiem e-pastiem, lai no biroja var iziet ar viegluma un labi padarīta darba sajūtu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu