Būvēt ekoloģiski — dzīvot labāk! • IR.lv

Būvēt ekoloģiski — dzīvot labāk!

Gunita Kuļikovska-Ķiesnere. Foto — Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

Arhitekte Gunita Kuļikovska-Ķiesnere Vidzemes Augstskolas Inženierzinātņu fakultātē attīsta ilgtspējīgas būvniecības studiju virzienu. Viņa cer Latvijas būvniecības kvalitātei iesvelt jaunu elpu

Divi ieraksti Gunitas Kuļikovskas-Ķiesneres CV īsi un spilgti pastāsta par viņas enerģiju un uzņēmību: savulaik bijusi viena no žurnāla Forbes Latvija talantiem biznesā 30 under 30, kā arī viena no septiņām arhitektūras platformas Archipreneur iedvesmojošākajām sievietēm arhitektūrā. 

Kuļikovskas izveidotais uzņēmums Vividly piedāvā modelēt virtuālajā realitātē, lai būvniecības biznesā darbi ritētu precīzāk un efektīvāk. Proti, privātmājas vai sabiedriskās būves projektu jūs kopā ar arhitektu varat «izstaigāt» virtuāli, pirms būvdarbu vadītājs ar komandu nonāk uz zemes plača un sāk darbus. Ko tas dod? Reālu sajūtu par to, kā ēka funkcionēs, un iespēju laikus novērst kļūdas, pirms tās kļuvušas ļoti dārgas. 

Pirmais lielais darbs, gan post factum, Kuļikovskai un viņas Vividly bija koncertzāle Lielais dzintars Liepājā — jau uzbūvētajā ēkā Vividly virtuālais modelis bija uzskatāms piemērs virtuālo simulāciju nepieciešamībai. Tagad uzņēmums strādā arī starptautiski un neaprobežojas ar būvniecības industriju.

Paralēli sava uzņēmuma attīstīšanai arhitekte strādā izglītības sektorā — Vidzemes Augstskolā izveidojusi Latvijā vēl nepieredzētu studiju virzienu, kas saistīts ar ilgtspējīgu ēku būvniecību. Šogad tas cer sagaidīt oficiālu akreditācijas ziņojumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu