Alpu sviests slēpju zābakos • IR.lv

Alpu sviests slēpju zābakos

Ģirts Majors: «Negatavoju sarežģītus ēdienus, bet to, kas man pašam garšo un neprasa trīs stundu darbu pie plīts.» Foto — Edmunds Brencis
Krista Draveniece

Baltijas lielākā mūzikas un mākslas festivāla Positivus rīkotāja Ģirta Majora kulinārie suvenīri

Ģirts Majors ir koncertaģentūras Positivus Music vadītājs, koncertzāles Palladium līdzīpašnieks un, protams, lielākajai daļai latviešu pazīstams kā Baltijas grandiozākā mūzikas un mākslas festivāla Positivus rīkotājs. Šajā jomā strādājot jau 20 gadus, viņš atzīst, ka ikdienas darbs neprasa tik daudz stundu, cik spēju strādāt liela stresa apstākļos. Tomēr pāris mēnešus gadā izdodas pavadīt arī ceļojot, kas ļauj no katras valsts atvest mājās pa kādam gardam produktam vai interesantam ēdiena gatavošanas rīkam virtuvei, kur Majors ļoti labprāt pavada brīvo laiku.

Uzņēmējs atklāj, ka virtuve viņam ir vissvarīgākā telpa mājoklī — tai jābūt ērtai, labi iekārtotai, lai viss viegli sasniedzams un atrodams. To, kā vēl pietrūkst, Ģirts nebaidās atvest pat no tālākajiem galamērķiem. «Kādam tas var šķist apgrūtinoši, bet es ārzemēs pērku specifiskas pannas, nažus, virtuves iekārtas, dažādus palīgus virtuves darbos,» viņš atklāj. Nereti pareizie palīgi, kas vajadzīgi, lai pagatavotu kādu tradicionālu itāļu vai japāņu ēdienu, Latvijā nemaz nav atrodami vai maksā bargu naudu. 

«No Japānas, piemēram, esmu atvedis īpašu nažu komplektu. Katru reizi, kad tos izmantoju, es atceros ceļojumu, tāpēc tas strādā ne tikai kā praktisks palīgs, bet arī kā oriģināls suvenīrs,» viņš stāsta. Un, ja reiz naži Japānā iegādāti, tad nav jautājumu — nākamreiz braucot uz turieni, komplekts tiek ņemts līdzi un vests uz to pašu veikaliņu uzasināt! «Tas ir vesels process, kas man ir svarīgs. Kas citam nesaprotams, man dod prieku! Vienkārši patīk tā ņemšanās,» viņš smejas. 

Turklāt naži nepavisam nav brangākais suvenīrs, reiz no Francijas uz Latviju kopā ar Majoru atceļojusi īsta čuguna panna. «Negatavoju sarežģītus ēdienus, bet to, kas man pašam garšo un neprasa trīs stundu darbu pie plīts. Pankūkas svētdienās var uzcept uz jebkuras pannas, bet ar laiku gribas tās uzlabot, lai ir zeltainākas un kraukšķīgām maliņām, tad jāmeklē īstā čuguna panna un jāmēģina gatavot uz tās,» stāsta Ģirts. Šai svētdienas brokastu receptei svarīgi, protams, arī labi milti un sviests, tāpēc starp čuguna pannām un nažu komplektiem koferos uz Latviju regulāri brauc arī pārtikas produkti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu