Ukrainas kara balsis. Sadeguši tanki šosejas malā • IR.lv

Ukrainas kara balsis. Sadeguši tanki šosejas malā

Viena no lielākajām ukraiņu popzvaigznēm Makss Barskihs aprīļa sākumā, kad viņš pievienojās valsts bruņotajiem spēkiem. Foto no privātā arhīva
Mārtiņš Galenieks

Volodimirs Birjukovs.
Foto no privātā arhīva

Ceļš pa Žitomiras trasi, kas ved no Kijivas uz Ukrainas rietumiem, ir savests kārtībā, tiesa, tā malās redzams daudz izdegušu tanku un sagrautu māju, stāsta žurnālists Volodimirs Birjukovs pa tālruni no Ukrainas un Polijas robežas. Kaut arī tiek vēstīts, ka Ukrainā jau atgriezies aptuveni miljons bēgļu, robežpunktā ir liela rinda pretējā virzienā. Volodimirs stāsta, ka nav pavisam pārliecināts, vai viņam izdosies izbraukt. Ukrainā joprojām valda kara stāvoklis, un vīrieši karaklausības vecumā valsti pamest nedrīkst. Viņš paredz skaidrošanos un ļoti rūpīgu dokumentu pārbaudi, par spīti tam, ka viņam ir īpaša atļauja no Kultūras ministrijas. 

Viņš kā vadītājs dodas līdzi tūrē dziedātājam Maksam Barskiham, kas nākamās nedēļas laikā uzstāsies ar labdarības koncertiem dažādās Vācijas pilsētās. Ienākumi tiks nodoti Ukrainas valdībai. Barskihs ir Ukrainā un arī Krievijā pazīstams mūziķis, kas, sākoties karam, pilnībā atteicās no jebkādas sadarbības ar Krieviju, pat aizliedza tur izplatīt savu mūziku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu