Nebaidies! • IR.lv

Nebaidies!

Marija Leskavniece

Kāds ir labs ceļotājs? Ar ekipējumu un pieredzi? Atvērtu prātu? Valodu zināšanām? Tas viss, protams, noder, bet Ir Brīvdienu Ceļveža varoņi rāda, ka labs ceļotājs ir tas, kurš dodas ceļā. Nav jābūt ticīgajam, lai izstaigātu Santjago ceļu, kas tagad iezīmēts arī Latvijas kartē, un nav pat jābūt fotogrāfam, lai izdotos noķert brīnišķīgu piedzīvojuma mirkli. Dažiem laimīgajiem pa ceļam izdodas pat atrast sevi.

Bet, ja sanāk noiet no iecerētās takas, nav ko uztraukties. Izrādās, Latvijā pa īstam nomaldīties ir gandrīz neiespējami. Latvijas armijas izdzīvošanas speciālists Aigars Kūms šī žurnāla lappusēs mūs izvadā pa meža takām un atklāj dažus trikus, kā atrast īsto virzienu, ja tomēr vadātājs ņēmis aiz rokas.

Pēdējo mēnešu notikumi skaudri pierāda, ka vairāk nekā no savvaļas vērts baidīties no cilvēka dabas. Ja tai dod vaļu, reizēm atklājas, ka tur pat no cilvēka nekas nav palicis pāri. Tikai akla cietsirdība. Dabā tā nav, tur valda noteiktas likumsakarības.

Protams, jebkurā īstā ceļojumā gaida nezināmais. Būs nogurums un īgnuma brīži, izsalkums un tulznas. Bet arī jaunatklājuma prieks, «cita laika zona» gan tiešā, gan pārnestā nozīmē un brīvības sajūta, ko ikdienā tik viegli pazaudēt. Dodoties ceļā ar paļāvību gan pret sevi, gan ceļu, viss izdosies.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu