Podkāsts nr.127: 9. maija gaidās. Krievvalodīgie pret karu. Neredzēti dāsns ziedojums Bērnu slimnīcai • IR.lv

Podkāsts nr.127: 9. maija gaidās. Krievvalodīgie pret karu. Neredzēti dāsns ziedojums Bērnu slimnīcai

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Maskavā būs «svētki» bez uzvaras

Šonedēļ nosvinējām saulainu 4. maiju, Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, bet kā melns mākonis pār Maskavu jau savelkas 9. maijs, padomju imperiālisma slavas un Putina režīma ideoloģijas skaļāko svinību diena. Visi, kam rūp Ukrainas liktenis, ar bažām domā, kādas jaunas šausmas iecerējis Kremļa saimnieks, un gaida, ko viņš 9. maijā teiks. Baisi, cik lielu ļaunumu šis viens cilvēks var nodarīt tik daudziem citiem.

Taču vienlaikus jāatceras, ka viens cilvēks var izdarīt arī ļoti daudz laba, un šajā raidījumā runāsim arī par diviem cilvēkiem, kuri katrs savā veidā jutuši aicinājumu nepakļauties nelaimei, bet palīdzēt sabiedrībai kļūt spēcīgākai un veselākai. Viens ir uzņēmējs Džons Tallijs, kurš nolēmis ziedot 20 miljonus eiro Bērnu slimnīcas attīstībai. Otra ir žurnāliste Olga Dragiļeva, kura uzrakstīja svarīgo Latvijas krievvalodīgo atklāto vēstuli «Karš un mēs». Kas viņiem liek rīkoties? Un ko varam no viņiem mācīties?

Par šiem un citiem jautājumiem spriež Ir žurnālisti Nellija Ločmele, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu