Podkāsts nr.125: Donbasa dubļi. Šausmas jau kopš 2014. gada. KNAB un Latvijas Attīstībai. Pensijas un vēlēšanas • IR.lv

Podkāsts nr.125: Donbasa dubļi. Šausmas jau kopš 2014. gada. KNAB un Latvijas Attīstībai. Pensijas un vēlēšanas

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Krievijas armijas zvērības Bučā un Irpiņā nav nekas jauns

Rīgā šonedēļ saulains, pavasarīgs laiks, bet Doneckā līst. Un tas ir labi. Jo dziļāki Donbasa dubļi, jo pamatīgāk tajos iestigs Krievijas tanki. Bet par spīti zilajām debesīm aiz loga, Rīgā grūti atbrīvoties no sajūtas, ka brienam pāri staignam laukam, kuram nav redzams ne gals, ne mala. Karš Ukrainā turpinās, un turpinām saņemt šaušalīgas ziņas par Krievijas armijas pastrādātajiem noziegumiem. Taču, kā šīs nedēļas žurnālā stāsta ukraiņu žurnālists Staņislavs Asejevs, kurš vairāk nekā divus gadus atradās tā dēvētās «Doneckas Tautas republikas» gūstā, Bučā un Irpiņā piedzīvotais ir faktiski tikai turpinājums tām šausmām, kuras jau kopš 2014. gada piemeklējušas Krievijas atbalstīto separātistu sagrābtās teritorijas Ukrainas austrumos.

Uz šī fona nobāl Latvijas vietējā mēroga politiskie netīrumi, tomēr arī tiem ir jāpievērš uzmanība — tāds ir gan žurnālistu darbs, gan pilsoņu pienākums.

Par šiem un citiem jautājumiem spriež Ir žurnālisti Agnese Meiere, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu