Mūsu karogs • IR.lv

Mūsu karogs

6
Nellija Ločmele

Kopš kara sākuma Ukrainā līdztekus visiem darbiem es katru dienu mazliet mācos. Man ir ļoti labs skolotājs. Viņam ir piesmakusi balss, arvien biežāk nogurušas acis, bet tik un tā — skaidra valoda. Viņu sauc Volodimirs Zelenskis, un viņam sanāk — gan vadīt valsti, gan neklātienē mācīt ukraiņu valodu. Zelenska runas sociālajos tīklos var klausīties ar angļu subtitriem, un manas zināšanas nu jau ir tik pieklājīgā līmenī, ka varu saprast prezidentu.

Patiesībā Ukrainas prezidentu saprot miljoni visā pasaulē, pat ja nezina ne zilbes ukrainiski. Zelenskis atrod īstos vārdus, lai stiprinātu savu tautu cīņai un mobilizētu citas Ukrainas atbalstam.

Kā viņš ir nonācis līdz sava mūža lielākajai lomai? Par to stāsts šajā žurnāla numurā.

Kad sākās karš, vēlreiz noskatījos pamatīgāko interviju, kādu Zelenskis sniedzis pirms vēlēšanām — tobrīd fantastiski populārs aktieris, kas spēlē prezidentu seriālā Tautas kalps un plāno reāli pretendēt uz prezidenta amatu. Trīs gadus un četras kara nedēļas vēlāk šiem vārdiem ir cits svars.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu