No pupiņas līdz tāfelītei • IR.lv

No pupiņas līdz tāfelītei

Bean-to-Bar jeb amatšokolādes ražotājs pārzina ikvienu tās tapšanas posmu, sākot no pupiņu audzēšanas līdz gatavajai tāfelītei. Foto — Pixabay.com
Marija Leskavniece

Pasaulē aizvien lielāku popularitāti gūst amatšokolāde jeb Bean-to-Bar koncepts kakao kāruma gatavošanā

Aveņu drumslas, apelsīnmiziņas sprogas un čili adatiņas. Šokolādes gatavošana jau gadsimtiem ilgi bijis lidlauks konditoru izdomai. Tomēr amatšokolādes gatavotāji tronī atkal iesēdinājuši pašu kakao pupiņu. Šī šokolādes gatavošanas veida būtiskākā iezīme — ceļš no kakao pupiņas līdz gatavajai šokolādes tāfelītei ir saīsināts, cik vien iespējams, turklāt ražotājs pārzina un kontrolē visus tā posmus. Tādējādi arī pircējs var izvērtēt ne tikai kāruma garšas īpašības, bet arī būt drošs par tā izcelsmi un ražošanas ētiskajiem aspektiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu