Kimči kliedziens

Katru sestdienu Āgenskalna tirdziņā savu kimči pārdod Ronalds Kreilis. Foto — Ieva Kalēja
Ieva Kalēja

Ražo lieli un mazi — kāpēc korejiešu tradicionālais ēdiens kļuvis tik populārs?

Lai gan dzīvojam laikā, kad janvārī lielveikalā ir iespējams nopirkt svaigas zemenes, jau kādu brīdi modē ir sezonalitāte un produkti, ko kādreiz cilvēki pagatavoja un salika pagrabos, lai pārlaistu ziemu. Viens no senākajiem pārstrādes procesiem, kas novērš produktu bojāšanos, ir fermentācija jeb skābēšana.   

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu