«Es gribu piedzīvojumu!» • IR.lv

«Es gribu piedzīvojumu!»

Evija Reine pirms maratona starta. Foto no privātā arhīva
Alise Zita Zeidaka

Liepājniece Evija Reine kļuvusi par pirmo latvieti, kas noskrējusi maratonu Antarktīdā. Turklāt izcīnījusi pirmo vietu dāmu konkurencē, labojot astoņus gadus senu trases rekordu

Viss sākās pirms 11 gadiem, kad Evija redzēja īsu TV ziņu sižetu par ekstrēmo Antartic Ice Marathon. Tobrīd 19 gadus vecā meitene, kura nesen bija noskrējusi savu pirmo maratonu, sev un tuvākajiem cilvēkiem teica: es tur skriešu! «Man nebija ne jausmas, kā tur nokļūšu un kā tas notiks.» Taču kaut kad skries!

Dalība šajā maratonā maksā 18 tūkstošus dolāru, turklāt tam jāpieskaita aviobiļešu, viesnīcu un citi izdevumi. Saprotot, ka tik daudz naudas viņai nav, deviņus gadus Antarktīda bija tikai Evijas sapnis — bez konkrēta rīcības plāna. Taču pirms diviem gadiem viņa ķērās pie darba, lai izsapņotais taptu īsts. 

Peļņā, lai varētu skriet

Peldēšana vai modeļu skola. Šāda bija Evijas izvēle, mācoties 2. klasē. Meitenei ļoti patika peldēšanas trenere, un viņa izvēlējās pirmo. Kopš tā laika sports kļuva par neatņemamu dzīves sastāvdaļu. Trenere savus audzēkņus mudināja arī skriet. Turklāt Evijai skolā krosi padevās tik labi, ka liela motivēšana nemaz nebija vajadzīga. 

Arī vēlākā Evijas izglītība ir saistīta ar sportu — viņa ir diplomēta peldēšanas trenere, bet maģistra grādu ieguvusi sporta zinātnē. Šobrīd gan profesijā viņa nestrādā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu