Sarkanā poga • IR.lv

Sarkanā poga

4
Nellija Ločmele

Ģenerālprokurors pieprasījis krimināllietas materiālus, lai caurskatītu pieņemtos lēmumus un izvērtētu, vai jāsāk pārbaude par šīs nu jau bēdīgi slavenās lietas izbeigšanu. Tādu būtisku pavērsienu šonedēļ uzzinājām lietā par ārstu, kuru vairākas pacientes apsūdzēja seksuālā izmantošanā, bet likumsargi pēc vairāku gadu izmeklēšanas procesu izbeidza — šos gadījumus rūpīgi izpētīja Re:Baltica un Latvijas Radio kolēģi un pagājušajā nedēļā arī Ir publicēja skarbo stāstu Dr. Vajadzēs Noģērbties. Uzteicami, ka ģenerālprokurors gatavs izvērtēt iespējamās kļūdas, jo neatbildēto jautājumu nasta šajā izmeklēšanā ir nomācoša. Seksuālās vardarbības upuriem jādzird skaidra vēsts no valsts, ka tā gatava šādus noziegumus izmeklēt, nevis nomuļļāt. Gaidīsim secinājumus!

Tikmēr šajā žurnālā iedziļināmies citā afērā, kas skar tūkstošiem cilvēku. Telefonkrāpnieki un viltus brokeri, kas izvilina no banku klientiem personas datus un tad izlaupa kontus, šogad Latvijā jau izkrāpuši aptuveni 10 miljonus eiro un turpina lamatu likšanu katru dienu. Gan banku, gan likumsargu pūles apcirst šo organizētās noziedzības astoņkāji, kas izpleties daudz kur Eiropā, pagaidām nesekmējas. Drošākās zāles pret šo sērgu ir ļoti vienkāršas — sarkanā poga telefonā, ar kuru pārtraukt sveša «labvēļa» sākto sarunu. Iesakiet šo rakstu saviem senioriem, lai viņi būtu zinoši un pasargāti!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu