Lai visiem labāk! • IR.lv

Lai visiem labāk!

Marija Leskavniece

Kā tiešsaistē veidot jēgpilnu kopienu, kurā gūt atbalstu savām idejām un biznesam


Konsultē zīmolvede un Sieviešu kopstrādes izveidotāja Diāna Ņikitina

Tūkstošgades mijā pasaulē sāka veidoties pirmās kopstrādes telpas. Biroji, kuros līdzās varēja strādāt dažādas biznesa jomas un uzņēmumus pārstāvoši ļaudis. Mūsdienās kopstrādes telpu koncepts aizvien attīstās, un arī Latvijā šobrīd pieejamas plašas iespējas īrēt gan konkrētu darba vietu kopstrādes birojā, gan par mazāku dalības maksu iegūt iespēju strādāt biroja brīvajās vietās.

Tomēr pēdējos gados līdzās fiziskajām kopstrādes telpām aizvien aktīvāk sāk veidoties arī virtuālās jeb tiešsaistes kopā strādāšanas platformas. Pandēmijas laikā ārpus biroju telpām nācās pārcelties arī lieliem kolektīviem, kuru ierasto biroja ikdienu nu aizstāja dažādas tiešsaistes lietotnes, kas ļauj vismaz virtuāli sastapt kolēģu atbalstošo plecu un intensīvi kopā risināt darba uzdevumus. Taču individuāli strādājošie nereti kopstrādes telpās vairāk meklē ideju apmaiņu, domubiedrus un, iespējams, arī kādu vērtīgu padomu. Kas nepieciešams kvalitatīvai virtuālās kopstrādes telpai, un kā atrast sev piemērotāko kopienu?

Jāatrod niša

«Viss sākās 2013. gadā,» savu stāstu par virtuālās kopstrādes telpas izveidi sāk zīmolvede Diāna Ņikitina. Tolaik viņa bija tikko atgriezusies no Parīzes, kur bija nodzīvojusi trīsarpus gadus. Enerģiska un ideju pilna. Rīgā ātri vien atrada domubiedrus, ar kuriem aktīvi sāka attīstīt fizisku kopstrādes telpu Darbavieta. «Man ļoti patika kopstrādes koncepts, mums bija ļoti forša kopiena, kopā gan strādājām, gan arī tusējām. Bet galvenais ieguvums bija spēja kopā strādāt, nekonkurējot citam ar citu,» viņa stāsta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu