Ievērojami jaunumi • IR.lv

Ievērojami jaunumi

Jānis Vēvers

Tehnoloģiju pasaulei cīnoties ar pusvadītāju dramatisku trūkumu, ziņas par katra jauna produkta prezentāciju jāuztver gandrīz kā svētki. Un arī jābūt gataviem, ka izrādītie dzelži no rūpnīcas līdz veikaliem ceļos ilgāk nekā parasti un visiem nepietiks.

Kad fotografēšana ir vairāk nekā izprieca

DJI Mavic 3 Cine Premium Combo
Iecienītā ražotāja DJI jaunākais bezpilota lidaparāts Mavic 3 atnesis veselu gūzmu jaunumu. Sākot ar šim zīmolam neredzēti garu darbības laiku ar vienu uzlādi — līdz 46 minūtēm. Fotografēšanai un filmēšanai drons izmanto profesionāļu līmeņa 4/3 CMOS Hasselblad kameru, kas spēj uzņemt Apple ProRes 422 HQ video ar 5.1K izšķirtspēju un līdz 50 kadriem sekundē, kā arī 20 MP fotogrāfijas. Ierīcē iebūvēta 1 TB SSD ātrā atmiņa videomateriālu uzglabāšanai. Lidaparāts spēj ne tikai šaudīties debesīs ilgi, bet arī tālu, un turklāt raida video uz vadības pulti pat no 15 kilometru attāluma. Modernā sensoru sistēma ļauj lidaparātam pamanīt šķēršļus jau no 200 metru attāluma un sekmīgi izvairīties no tiem. Komplektā iekļauta arī DJI RC Pro tālvadības pults ar ļoti spilgtu displeju.
Cena 4799 eiro.


Noņem divreiz mēnesī

Huawei Watch GT 3 46 mm Classic
Šis ražotājs savus klientus pieradinājis pie domas, ka viedpulkstenis uzlādēšanai jānoņem no rokas pavisam reti. Oktobra nogalē prezentētais Watch GT 3 turpina šo tradīciju, solot līdz 14 dienām ilgu darbības laiku starp baterijas piepildīšanas reizēm. Divos izmēros pieejamais ūdensdrošais laikrādis piedāvā vienlaikus glītu dizainu ar 3D izliekta stikla virsmu un daudzas iespējas. Tas atpazīst vairāk nekā 100 sporta veidus. Virtuālais mākslīgā intelekta skriešanas treneris palīdz labāk sagatavoties dažādu distanču sacensībām, jaunais TrueSeen 5.0 sensors mēra sirds ritmu precīzāk nekā iepriekš, un iespēju klāstā ir miega kvalitātes, skābekļa piesātinājuma, stresa līmeņa un daudzi citi mērījumi. Ierīcē iebūvēts mikrofons un skaļrunis, lai telefonsaruna varētu notikt caur pulksteni. Arī mūzikai var likt skanēt tieši uz plaukstas locītavas. Lielākais 46 mm AMOLED tehnoloģijas ekrāna pulkstenis ir tikai 11 milimetrus biezs un sver 42,6 gramus.
Cena no 269 eiro.


Runā kaut neatlokot

Samsung Galaxy Z Flip 3
Otrās paaudzes Samsung salokāmais viedtālrunis uzreiz tika pie nosaukuma Z Flip 3, apejot skaitli 2. Tas gan nav traucējis tikt pie vairākiem ievērojamiem uzlabojumiem. Telefons kļuvis parocīgāks lietošanā un lētāks. Jaunais Gorilla Glass Victus aizsargstikls padarījis ekrānu ievērojami drošāku, bet pats korpuss kļuvis plānāks un ūdensizturīgs. Aizvērtā veidā tas ir tikai 7,2 x 8,6 centimetrus liels, tādēļ viegli paslēpjas pat bikšu priekšējā kabatā. Lai atbildētu uz zvanu, ierīce pat nav jāatver. Atliek pieskarties zaļajai ikonai uz 1,9 collu priekšējā ekrāna un var runāt caur skaļruni. Fotografēšanu un arī videozvanus vēl parocīgākus pa­da­ra iespēja atlocīt telefonu 90 grādu leņķī un apakšējo daļu izmantot kā pamatni.
Cena 1059 eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu