Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Marija Leskavniece

Iesaka vides stiliste un SIA Feja dara īpašniece Baiba Prindule-Rence: «Es grāmatas vairāk ēdu ar acīm. Man ļoti patīk pirkt grāmatas un tās aktīvi izmantot savā darbā, jo lasīt par iedvesmu es nemāku. Es varu to tikai redzēt, sajust un izdzīvot.»


Neatkarīgais žurnāls Cereal. 
Stila un ceļojumu žurnālu, kas iznāk divreiz gadā, es neabonēju, bet, kad kaut kur sastopu, labprāt nopērku. Viņi ik pa laikam izdod arī bukazīnus un ceļvežus, ko esmu izmantojusi kā iedvesmas avotus savos ceļojumos. Jo tas nav tikai stāsts par dizainu vai mākslu, bet dzīvesstilu kopumā. Man patīk savākt šādas lietas, ņemt līdzi uz fotosesijām un iedvesmoties, darot to, ko es daru ik dienu.


Hans Blomquist. Natural Home. 
Tā, iespējams, nav literāri augstvērtīgākā grāmata, bet iedvesmas un oriģināla pasaules redzējuma tur ir ļoti daudz. Turklāt pat vairāk nekā viņa grāmatām es sekoju Hansa Blumkvista personībai. Man ļoti patīk viņa profesionālā darbība, stils, kādā viņš strādā, arī sadarbojoties ar tādiem zīmoliem kā H&M un IKEA, spējot gan izcelt savu klientu produktus, gan labā nozīmē nezaudēt savu rokrakstu.


The Kinfolk Home. 
Izdevniecību Kinfolk radījis pāris, par kuriem uzzināju, ieraugot kādu bildi Pinterest. Viņi bija sarīkojuši vakariņas draugu draugiem — ļaudīm no dažādām nozarēm, kuriem ļāva tīkloties un mainīties ar idejām. Šis vizuāli un gastronomiski baudāmais pasākums tika iemūžināts, no apraksta par to izauga žurnāls un sociāla kustība, kam sekoja vēl vairākas grāmatas. Man tuvākā no tām ir tieši The Kinfolk Home, kas ļauj ielūkoties cilvēku mājās un dzīvē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu