Cilvēcība, sadarbība un veselīga sabiedrība • IR.lv

Cilvēcība, sadarbība un veselīga sabiedrība

Foto — Reinis Hofmanis
Anna Andersone

Mentorings ir veselīgas kultūras pazīme, jo dalīšanās ar zināšanām ir viena no līderības kvalitātēm

Padomdevējs un audzinātājs. Kāds, kurš palīdz augt un attīstīt prasmes, pieņemt labākus lēmumus un iegūt jaunu redzējumu gan karjerā, gan dzīvē. Tāda ir vārda «mentors» definīcija. Bet ko šis tituls paredz dzīvē? 

Šogad sākusies jau trešā Riga TechGirls mentoru programmas sezona, un tai pieteicies rekordliels skaits gan mentoru, gan mentorējamo. Vairāk nekā 200 profesionāļu apņēmušies pusgada garumā atbalstīt kādu sievieti viņas mērķu sasniegšanā, un vairāk nekā 1000 sieviešu vēlas sastapt individuālu padomdevēju.

Analizējot pieteikuma anketās minēto, novēroju, ka lielākā daļa mentoru vēlas atbalstīt sieviešu attīstību, veicināt dažādību IT nozarē, dalīties savā pieredzē, kā arī paši veidot savu izaugsmi un attīstīt līderību. Savukārt mentorējamās visbiežāk min savu vēlēšanos mainīt nodarbošanos un sākt ceļu IT jomā, pašattīstību un prasmju izkopšanu, lai gūtu panākumus un labākus rezultātus esošajā karjerā. Arī dažādas personiskas situācijas, kas motivē celt kvalifikāciju vai pārkvalificēties. 

Lai arī ar 200 mentoru iesaisti nebūs iespējams atbalstīt ikkatru no tām, kas pieteikušās programmai, un šobrīd notiek skrupuloza atlase, mēs redzam, ka pieprasījums pēc šāda atbalsta ir nozīmīgs, un iespējams, ka tas sāk arī mainīt stereotipus, kas mūsu sabiedrībā pastāv par darbu IT. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu