Seleste Solovjova-Vlasova, jaunā kino entuziaste • IR.lv

Seleste Solovjova-Vlasova, jaunā kino entuziaste

Kannu kinofestivāla apmeklējumu 19 gadus vecā Seleste Solovjova-Vlasova sauc par labāko piedzīvojumu mūžā. Foto no personīgā arhīva
Monta Kaiva Konovalova, speciāli Ir

Filmā Čārlijs un šokolādes fabrika kāds zēns ieguva «zelta biļeti» uz visas pasaules bērnu sapņu vietu — Villija Vonkas šokolādes fabriku. Līdzīgi veicies Selestei Solovjovai-Vlasovai, kurai 19 gadu vecumā šogad izdevies pabūt divos lielākajos kinofestivālos Eiropā. Turklāt izbaudot īstena filmu industrijas pārstāvja privilēģijas. 

Pateicoties uzvarai European Film Challenge konkursā, viņa devās apmaksātā ceļojumā un piedzīvoja sarkanā paklāja pirmizrādes Kannu kinofestivālā. Bet Venēcijā bija viena no jauniešu žūrijas pārstāvēm, vērtējot filmas, kas cīnās par Giornate degli Autori Director’s balvu. 

Prestižie kinofestivāli lielākoties paredzēti šauram industrijas pārstāvju lokam, un pat īsteniem kinofaniem reti iespējams tos apmeklēt. Tāpēc organizācija European Film Challenge kopš 2017. gada rīko konkursu, kura uzvarētājiem dāvina braucienu uz kādu no Eiropas filmu festivāliem. Piedalīties var ikviens. Desmit nedēļu laikā legālās straumēšanas platformās vai kinoteātros jānoskatās desmit Eiropas filmas, pēc noskatīšanās katru reģistrējot konkursa vietnē. «Atsaucība konkursam nav liela, aktīvi piedalījāmies kādi pieci cilvēki,» saka Seleste. «Esmu visai kautrīga, daudz nepiedalos konkursos, taču nolēmu izmantot iespēju.» 

Savukārt piedalīties Europa Cinemas rīkotajā konkursā ikviens Latvijas pusaudzis var kopš 2013. gada. Šoreiz tajā uzvarēja Seleste, kura devās uz Venēciju izzināt aizkulises un vērtēt jauno mākslinieku filmas. Lai iegūtu «zelta biļeti», tikai kārtīgi jāpacenšas, veicot dažādus uzdevumus. Vajadzēja iesniegt īsu video, rakstīt recenzijas un atbildēt uz jautājumiem, kas pierāda, ka tiešām interesē kino. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu