Rudens un dzīvesstila paradumi • IR.lv

Rudens un dzīvesstila paradumi

Foto — Reinis Hofmanis
Anna Andersone

Rudenī apzināti jāpiedomā pie sava režīma un jāiekļauj prieku un veselību rosinošas aktivitātes

Rudenī es bieži domāju par saviem paradumiem un rutīnu. Prātoju, kā to pielāgot, lai uzturētu sevī enerģiju un možu garu. Vasarā tas nav tik nozīmīgi, jo daudz laika pavadām ārā un aktīvi kustoties, sagurt vai būt skumjai vienkārši neatliek laika! Bet rudenī apzināti jāpiedomā pie sava režīma un jāiekļauj prieku un veselību rosinošas aktivitātes. 

Arī domājot par Baltijas zīmolu topu, ar ko iepazīties varat šā žurnāla lappusēs, man īpaši interesanti šķiet tas, ka pētījums pievērš uzmanību ne tikai respondentu zīmolu, bet arī dzīvesstila izvēlēm. Tā kā esmu vairākus gadus pētījusi cilvēku savstarpējo attiecību tēmu, to, kā mūsu paradumi ietekmē attiecības, veselību un citas svarīgākās dzīves kvalitātes, man bija būtiski saprast, ko varam mācīties no šī pētījuma.

Vai mūsu izvēles nosaka dzimumu lomas, un kā dzīvesstils ietekmē karjeras un arī brīvā laika pavadīšanas iespējas? 

Pirmais acīs iekrita tas, ka gandrīz puse vīriešu atzīst, ka «neizbauda ballītes, ja nelieto alkoholu». Salīdzinājumam — tikai 22% sieviešu apstiprina šo apgalvojumu. Protams, grūti spriest, kā tas saistās ar ikdienas dzīves baudīšanu, vai tiešām ik vakaru un nedēļas nogali nepieciešama intoksikācija, lai atbrīvotos un atslābtu. Tomēr gan pasaules, gan vietējā mērogā veiktie pētījumi atklāj, ka alkohola lietošana var būt cieši saistīta ar depresiju un negatīvu emociju rašanos. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu