Izdevumi uz priekšnieka pleciem • IR.lv

Izdevumi uz priekšnieka pleciem

Ilustrācija — Freepik
Elza Elksnīte, speciāli Ir

Kāds atbalsts pienākas darbiniekam, strādājot attālināti

Ja vien esat vienojušies, ka strādāt var arī no mājām, darba devējam jāsedz gan papildus radušies izdevumi par elektrību vai internetu, gan jāpalīdz iekārtot strādāšanai piemērotu vidi. 1. augustā spēkā stājušās izmaiņas Darba likumā, kas nosaka papildu atbalstu darbiniekiem, kas strādā attālināti. Izņēmums var būt situācija, kad individuālajā darba līgumā vai koplīgumā noteikts citādi. Bet arī koplīgumā darba devējs un arodbiedrības detalizēti vienojas par to, kādi izdevumi tiek vai netiek segti. 

Jaunie grozījumi ir papildinājums jau iepriekš spēkā esošajām normām. Nodrošināt ar galdu, krēslu, datoru vai citu pienākumu izpildei nepieciešamo inventāru arī iepriekš bija darba devēja uzdevums. Bet papildinājums nosaka vēl citus atlīdzināmos izdevumus, kas var rasties, tieši strādājot attālināti. 

«Praksē ir secināts, ka, attālināti strādājot, darbiniekam var rasties vēl citi izdevumi — par interneta ierīkošanu un abonēšanu, papildu elektrības vai sakaru izdevumi. Tāpēc, lai regulētu šādu papildu izdevumu, kas saistīti ar attālināto darbu, segšanas kārtību, Darba likuma 76. pants papildināts,» stāsta Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības konsultants darba tiesību jautājumos Kaspars Rācenājs. 

Jāvienojas abām pusēm

Lai darbinieks varētu strādāt attālināti, kā arī saņemt ar to saistīto izdevumu atmaksu, vispirms par to atbilstoši Darba likuma 53. panta pirmajai daļai ir jāvienojas ar darba devēju. Vienlaikus abām pusēm iepriekš jāvienojas par to, kādus izdevumus darba devējs segs. Viņam ir pienākums atlīdzināt tikai tos izdevumus, kas, pirmkārt, ir objektīvi pamatoti un, otrkārt, par kuru segšanu ir panākta vienošanās. Arī par darba izpildes vietu, dažādām izdevumu pozīcijām un to segšanas apjomu savstarpēji jāvienojas. Ja starp abām pusēm jau ir noslēgts darba līgums, tad vienošanās var tikt noformēta dažādi — gan kā grozījumi darba līgumā, gan kā atsevišķa vienošanās pie līguma, vai kā citādi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu