Ievērojami jaunumi • IR.lv

Ievērojami jaunumi

Jānis Vēvers

Rudens ik gadu nāk ar bagātīgu ražu dārzos un tīrumos un tradicionāli arī ar intriģējošiem tehnoloģiju jaunumiem. Tam ir dziļi merkantili iemesli, jo ražotāji cer svaigākos produktus ar joni tirgot pirms Ziemassvētkiem,
kas Rietumu pasaulē jau vairākas desmitgades ir negausīgas iepirkšanās periods.

Aproce pārvēršas pulkstenī

Fitbit Charge 5
Pazīstamais fitnesa aproču ražotājs Fitbit šoruden paturpinājis vienu no savām zināmākajām sērijām ar jaunu ierīci — Charge 5. Atšķirībā no priekšgājējiem šim modelim piemīt dažas viedpulksteņiem raksturīgas iezīmes. Tam ir krāsains AMOLED tehnoloģijas ekrāns 2,2×1,47 cm izmērā un greznāks dizains. Charge 5 spēj veikt elektrokardiogrammu, kā arī paziņot par pamanītajiem sirdsdarbības traucējumiem. Aproces un pulksteņa krustojums arī prot noteikt valkātāja skābekļa piesātinājumu, ādas temperatūru, stresa līmeni un nomierināt savu saimnieku, meditējot kopā ar virtuālu skolotāju. Tiesa, meditācijas kursi ir maksas pakalpojums Fitbit Premium abonentiem. Ierīce ar vienu uzlādi darbojas līdz septiņām dienām. Cena ap 180 eiro.

Pagriez skaļāk mūziku

JBL Flip 6
Pēc divu gadu pauzes JBL atjaunojis iecienīto portatīvo bezvadu skaļruņu sēriju, piesakot tirgū Flip 6. Jaunais modelis turpina sērijas ūdensdrošības tradīciju, taču šoreiz gājis tālāk un sertificēts atbilstoši ūdens un putekļu noturības IP67 standartam. Priekšgājējs bija pasargāts tikai no ūdens. No jaunumiem ievērības cienīgs ir Bluetooth 5.1 savienojums, kas sola uzticamāku un kvalitatīvāku datu pārraidi. Vizuāli gan izmaiņu nav daudz. Tas pats caurules formas korpuss ar troksnī vibrējošiem «vāciņiem» abos galos, un pat identiska baterija, kas ar vienu uzlādi darbojas līdz 12 stundām. Kā ierasts, skaļrunis būs pieejams veselā lērumā krāsu — Dusty Pink, Grey Stone, River Teal, Fiesta Red, Ocean Blue, Midnight Black, Steel White un Forest Green. Eiropā tas būs nopērkams novembrī un maksās ap 140 eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu