Paisums • IR.lv

Paisums

Ilustrācija — Renāte Kloviņa
Elizabete Strauta, Domuzīme


Elizabete Strauta (Elizabeth Strout) ir amerikāņu rakstniece, septiņu romānu autore. Jau pirmais romāns Emija un Izabella (1998, Amy and Isabelle) guva kritiķu un lasītāju atzinību. Par trešo grāmatu Olīvija Kiteridža (2008, Olive Kitteridge), ko mēdz dēvēt par romānu stāstos, saņēmusi Pulicera prēmiju. Rakstniece 2019. gadā izdeva romāna turpinājumu. Žurnāla Domuzīme lasītājiem piedāvājam vienu no romāna Olīvija Kiteridža daļām.

 

Līcī klaiņoja sīki vilnīši baltām cepurēm, sākās paisums, un varēja dzirdēt ūdens izkustinātos akmeņus. Troses skaļi grabēja pret pietauvoto jahtu mastiem. Dažas kaijas dzeloši klaigāja, no padebešiem triecoties lejup pēc zivju galvām, astēm un saulē mirguļojošām iekšām, ko no piestātnes meta puika, kurš tīrīja skumbrijas. To visu Kevins redzēja no automobiļa puspavērtajiem logiem. Mašīnu viņš bija novietojis ar zāli apaugušā stāvvietā pie jahtu ostas. Nedaudz tālāk uz nograntēta laukuma stāvēja divi furgoni.

Kevins nezināja, cik ilgs laiks bija pagājis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu