Sajūtu radītāji • IR.lv

Sajūtu radītāji

Agnese Šulce, uzņēmuma BrandBox vadītāja un finanšu direktore, un Ēriks Šulcs, izpilddirektors un radošais direktors. Foto — Kristīne Madjare
Alise Zita Zeidaka

Pirms 18 gadiem Ēriks Šulcs nolēma darīt to, kas visvairāk patīk, un nodibināja komunikācijas un dizaina aģentūru BrandBox, kas izstrādā zīmolus, iepakojuma dizainu un web risinājumus. Taču patiesībā tas ir stāsts par sajūtu radīšanu un vēlmi padarīt pasauli skaistāku

Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvis izglītību vizuālajā komunikācijā un Lielbritānijā apguvis radošās reklāmas nozari, Ēriks Šulcs strādāja Leo Burnett reklāmas aģentūrā vispirms par dizaineru, bet pēc tam par radošo direktoru. Saprazdams, ka veidot reklāmas maketus un kampaņas nav viņa sirdsdarbs, viņš nolēma — jānodarbojas ar to, kas vislabāk padodas un rada vislielāko prieku. Ērikam tas ir grafiskais dizains, un 2003. gadā viņš izveidoja komunikācijas un dizaina aģentūru BrandBox, lai radītu zīmolu identitātes. 

Reklāmas aģentūrā iegūtā pieredze lieti noderēja komunikācijā ar klientiem un viņu vajadzību izprašanā. «Reklāmas un mārketinga joma bija caurcaurēm izurbta, un, strādājot par dizaineru, tas bija liels pluss — spēja saprast uzdevumu, «brīfu» un mārketinga mērķus.»

Sākumā komandā viņi bija četri. «Toreiz bija ideāli, kurus gribējām realizēt, nemaz neapzinoties, cik daudz nāksies apgūt. Man nebija ekonomista vai biznesa vadības izglītības un sapratnes, kā savienot mākslu ar Excel tabulām.» 

Labākais skolotājs izrādījās ceļš ar saviem līkločiem, bet sākotnējie ideāli tajā nav zuduši. «Radīt skaistas, zīmoliem un produktiem atbilstošas, kvalitatīvas un paliekošas lietas. Triviāli izsakoties — tā ir vēlme padarīt vidi un pasauli skaistāku.» Vai tā ir etiķete uz pudeles, ko redzam veikala plauktā, vai zīmola logotips pa visu ēkas sienu — BrandBox komanda piedomā ne tikai pie acij tīkama skata, bet arī pie sajūtām. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu