Sniega brīnumi • IR.lv

Sniega brīnumi

Sventes gulbji. Staņislavs Pilacis milzu gulbjus Daugavpils novada Sventē veidoja 12 stundas. Sniega skulptūru veidošana ir viņa hobijs jau 20 gadus. Šogad tapuši arī citi objekti, bet šie gulbji ir autora iecienītākie.
Alise Zita Zeidaka

Ar sniegu bagātajā ziemā visā Latvijā mazi un lieli mākslinieki kupenas pārvērš īstos šedevros


Pingvīns Mīlulītis
Astoņus gadus vecajai Keitai bija uzdots mājas darbs — jāuzceļ sniega figūra. Tieši tobrīd pilsētā norisinājās arī konkurss Skaistākā sniega skulptūra Rēzeknē. «Keita izdomāja veidot pingvīnu, kas būtu līdzīgs tam, ko Ziemassvētku vecītis viņai bija atstājis zem eglītes. Pingvīni dzīvo pie ūdens, un arī mūsējam vieta tika izvēlēta pie gājēju promenādes gar Rēzeknes upi,» stāsta Keitas mamma Evita Princova. Viņa kopā ar vecmammu bija jaunās mākslinieces palīdze. Pingvīna melni pūkainais krāsojums iegūts, izsmidzinot ūdenī izšķīdinātu melno guašas krāsu.  Keitai veikums tā patika, ka pirms došanās prom viņa to samīļoja un teica: «Tu esi mūsu mīlulītis!» Tā radās skulptūras nosaukums. 


Skrīveru milzis
«Šogad sniega ir tik daudz, ka žēl neizmantot iespēju,» stāsta Aigars Leitāns. Pirmklasniece Evelīna, tīrot sniegu vecvecāku pagalmā, izdomāja celt sniegavīru. Visgrūtākais darbs — sacelt sniegu — gan ticis vectēvam, bet tas bija tā vērts — sniegavīrs padevies tik liels, ka, lai ieliktu acis un uzliktu cepuri, bija nepieciešamas kāpnes


Keksiks bauda ziemu
Katru vakaru Eva Emīlija (attēlā) un Eleonora Ivanovas dodas pastaigā ar suni Keksiku, baudot ziemas priekus promenādē pie Rēzeknes upes. Meklējot jaunas iespējas, kā pavadīt laiku, kompānija divus stundu laikā izveidoja sniegā gulošu suni, ko nosauca par Keksiku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu