Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība nolēma, ka sejas vairogus drīkstēs nēsāt tikai kombinācijā ar medicīnisko vai nemedicīnisko sejas masku, jo maskas samazina risku pārnest Covid-19 no cilvēka uz cilvēku, bet vairogu efektivitāte nav pierādīta.

Valdība atbalstīja vakcinācijas plānu, kurā paredzēts līdz vasaras beigām vakcinēt 70% pieaugušo Latvijas iedzīvotāju. No marta plānots potēt ne mazāk kā 100 000 cilvēku nedēļā. Taču veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P) informēja, ka lielas vakcīnu piegādes plānots saņemt, agrākais, aprīlī. Valdība deleģēja Veselības ministriju pieteikties vēl papildu vakcīnu devām no ražotāja Moderna un diviem Eiropas Savienībā vēl nereģistrētu vakcīnu ražotājiem. 

Valdība 33 nabadzīgākajām pašvaldībām ar visaugstāko bezdarbu piešķīra piecus miljonus eiro. Naudu pašvaldības varēs tērēt pēc saviem ieskatiem.

Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī IKP samazinājies par 1,4% salīdzinājumā ar 2019. gada attiecīgo ceturksni. IKP, pēc provizoriskām aplēsēm, ietekmēja apjoma pieaugums par 3,7% ražojošajās nozarēs, bet 3,2% samazinājums bija pakalpojumu nozarēs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu