Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Ministru kabinets apstiprināja pašreizējo Covid-19 ierobežojumu saglabāšanu līdz 7. februārim. Valdība nolēma arī piešķirt vairāk nekā 69 miljonus eiro piemaksām mediķiem un citiem Covid-19 ierobežošanā iesaistītajiem darbiniekiem. Ja tiks ievēroti visi ierobežojumi, pēc mēneša saslimstības ar Covid-19 kumulatīvais rādītājs varētu samazināties līdz 200 uz 100 000 iedzīvotāju un ierobežojumus varētu mīkstināt, pirmdien paziņoja SPKC. Pirmdien rādītājs bija 595,8 uz 100 000 iedzīvotāju. 


Veselības ministrija paziņoja, ka Vakcinācijas biroju vadīs bijusī dziesmu un deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča. Viņas mēneša alga būs 4905 eiro. Biroja vadību atlasīja no 416 pretendentiem. Ar biroja darbiniekiem tiks slēgti līgumi uz 12 mēnešiem, viņu uzdevums būs noorganizēt vakcināciju pret Covid-19 gandrīz pusotram miljonam Latvijas iedzīvotāju.

Vidzemes rajona tiesa Limbažos pagājušajā nedēļā attaisnoja bijušo Latvijas Dzelzceļa valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni un Igaunijas miljonāru Oļegu Osinovski, kuri bija apsūdzēti lietā par kukuļošanu. KNAB 2015. gadā aizturēja Magoni ar pusmiljonu eiro skaidrā naudā automašīnas bagāžniekā. 2017. gadā prokuratūra nodeva lietu izskatīšanai Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesai, taču tad tā nonāca Limbažu tiesā pie tiesneša Kārļa Jansona. Tiesa skaidro, ka Magonis attaisnots tāpēc, ka neesot pats pieņēmis lēmumus, par kuriem, kā uzskata prokuratūra, saņēmis kukuli.

Decembrī ievēlētā partijas KPV LV jaunā valde pirmdien paziņoja, ka atsauc savu parakstu no koalīcijas sadarbības līguma. Taču partijas frakcija Saeimā tam nepiekrita un turpinās atbalstīt valdību. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu