Cienīgi jaunumi • IR.lv

Cienīgi jaunumi

Jānis Vēvers

Robusts viedtelefons ar vienu unikālu, tikai tam raksturīgu spēju, funkcijām pārbagāts viedais pulkstenis un glauns klēpjdators, kas, par spīti plānam korpusam, priecē ar netipiski skaļu skanējumu. Vienam lietotājam šīs trīs ierīces būtu nesaderīgs komplekts, bet katra par sevi ir ievērības cienīgi jaunumi

Elegance uz darba galda

Huawei MateBook X Pro
Pašreizējā neziņas un ekonomiskās nestabilitātes periodā šķiet neprātīgi «izmest» pāris tūkstošus eiro par klēpjdatoru. Vēl jo vairāk, ja attālinātajā darbā ir maz iespēju padižoties ar jauno draugu un izdzirdēt gaidītos sajūsmas saucienus. Ja nu tomēr nepieciešams plāns, mobils un vienlaikus ļoti spējīgs skaitļotājs, tad iespaidīgākais no Huawei šī rudens metiena ir apsvēršanas vērta opcija. Lai arī apveltīts ar neparastas 3:2 malu attiecības ekrānu, kas datoru ievērojami pagarina vertikālā virzienā, tas ir ārkārtīgi kompakts. Tas skaidrojams ar faktu, ka ap 13,9 collu displeju ir ļoti šauras maliņas un tādēļ izniekotais laukums ir pavisam mazs. Par spīti 14,6 milimetrus plānam korpusam, ierīce aprīkota ar iespaidīgas jaudas skaļruņiem. Parasti ultraplānajiem klēpjdatoriem mūzikas atskaņošanai pa visu istabu vai pilnvērtīgai filmu vērošanai nepieciešams pieslēgt ārējo skaļruni, turpretim MateBook X Pro saviem spēkiem «piebļauj» visu istabu. Turklāt ar tīru skaņu. 1,33 kilogramus smagais dators pazīst arī žestu komandas un priecē ar ļoti ilgu baterijas darbības laiku. Normālā darba režīmā tas ar vienu uzlādi darbojas 12—14 stundas, kas būtībā ir pusotra darbdiena. Īpašs bonuss paredzēts jaunāko Huawei tālruņu lietotājiem — uzliekot to uz MateBook X Pro pamatnes blakus skārienpaliktnim, ierīce ar Huawei Share tehnoloģijas starpniecību nodibina bezvadu kontaktu un parāda tālruņa darbvirsmu datora ekrānā. Tādējādi lietotājs var droši pārvilkt vajadzīgo informāciju no vienas ierīces otrā.
Cena ap 2000 eiro.

Telefons kā bruņumašīna


CAT S62 Pro

Nocietinātie viedtelefoni, kuru redzamākā iezīme ir masīvs korpuss, izcīnījuši krietnu cienītāju loku un pat ieguvuši savu tirgus segmentu. Viens no šīs nišas pazīstamākajiem zīmoliem CAT ar jaunāko veikumu S62 Pro centies radīt lietošanā parocīgāku ierīci, saglabājot pamatvērtības. Šis tālrunis nocietināto klasei ir neierasti plāns — tikai 1,2 centimetri, tomēr pēc sajūtām ir gana stingrs, un tā ekrānu aizsargā Gorilla Glass 6 pārklājums. Turklāt tas atbilst IP68 ūdensdrošības standartam, kas ļauj tālruni 30 minūtes turēt pusotru metru dziļi ūdenī, un tas labi pārcieš straujas temperatūras izmaiņas, vibrācijas un kritienus. Šīs sērijas «firmas zīme» joprojām ir Flir termālā kamera, kas attēlā visai precīzi parāda dažādu objektu temperatūru — gan izmantojot atšķirīgus toņus, gan ekrānā parādot mērījumu rezultātu. Diemžēl ražotājs atteicies no iepriekšējās paaudzes modelī S61 izmantotā lāzera tālmēra un gaisa kvalitātes mērītāja. Citos svarīgos elementos gan tālrunim īsti nav, ar ko padižoties. Procesors, 5,7 collu Full HD displejs, duālā 12 MP fotokamera un 4000 mAh akumulators ir viduvēji. Pircējam jāapzinās, ka viņš maksā par izturīgo korpusu un siltumkameru.
Cena ap 650 eiro.

Pulkstenis, kuram nevajag telefonu


Samsung Galaxy Watch 3

Vai mūsdienās ir iespējams dzīvot un būt sasniedzamam bez viedtelefona? Ir, ja uz rokas ir tāds pulkstenis kā Watch 3. Tam var pievienot elektronisko SIM karti, lai zvanītu, sūtītu ziņojumus un lietotu internetu gluži kā tālrunī. Izvēlnē ir pilns kontaktu saraksts, dažādas lietotnes, fizisko aktivitāšu uzskaite, pulsa skaitītājs, miega kvalitātes, stresa līmeņa un citu noderīgu parametru mērītāji. Pirmo reizi Samsung viedpulkstenis veic reāllaika skriešanas analīzi, ziņojot par soļu asimetriju, kā arī pēc treniņa sniedz atsauksmes un ieteikumus par sešiem skriešanas parametriem. Tas arī pamana un informē iepriekš izvēlētus cilvēkus par lietotāja kritienu un ilgu necelšanos kājās. Protams, jārēķinās ar mazāku ekrānu. Lielākajam modelim apaļais «logs» ir 45 milimetru diametrā, toties vadīšanā palīdz rotējošais gredzens ap ekrānu. Neraugoties uz fundamentālo korpusu, pulkstenis ir tikai 11,1 milimetru biezs un sver 53,8 gramus. Samsung pulksteņi jau kopš pirmsākumiem izcēlušies ar konkurentiem neraksturīgām divvirzienu komunikācijas iespējām. Arī šajā pulkstenī ziņojumu var nodiktēt balsī, klabināt miniatūrā tastatūrā, vai rakstīt rokrakstā, ko ierīce pati pārvērš drukātā, sūtāmā tekstā. Tas, protams, atstāj iespaidu uz bateriju — tā ar vienu uzlādi neiztur ilgāk par divām diennaktīm. Vai Watch 3 palīdz iztikt bez telefona? Kādu brīdi noteikti. Vismaz brīvdienās.
Cena ap 460 eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu