Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Sabiedriskās vietās, kur notiek tirdzniecība — veikalos, pastā, benzīntankā un citur —, dzelzceļa stacijās, autoostās, lidostās, kultūras un reliģiskajās vietās turpmāk būs jānesā sejas maskas, otrdien lēma valdība. Privātos pasākumos iekštelpās varēs pulcēties 30 cilvēki un 300 ārā. Savukārt nedēļā pēc brīvlaika visām 7.—12. klasēm plānotas attālinātās mācības. Pagājušajā nedēļā Latvijā no jauna reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis 11 reizes, salīdzinot ar septembra vidu. No atklātajiem gadījumiem 8% pacientu ir stacionēti ar smagu vai vidēji smagu stāvokli. Kopš mācību gada sākuma Covid-19 skāris 59 izglītības iestādes, bet Natālijas Draudziņas vidusskolā Rīgā ir pat 60 saslimšanas. 

Koalīcija pirmdien vienojās par nākamā gada valsts budžetu. Budžeta deficīts plānots 3,9% no IKP jeb 1,3 miljardi eiro. Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) teica, ka šogad Covid-19 iespaidā budžeta deficīts būs ap 7% no IKP. Budžetā iekļauts priekšlikums no 2021. gada 1. janvāra nedaudz samazināt valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmi līdz 34,09%. Autoratlīdzību saņēmējiem no nākamā gada 1. jūlija līdz 31. decembrim tiks piemērots īpašs nodokļa maksāšanas režīms. Likumprojekts vēl jāpieņem Saeimai.

Augustā Latvijā ārējās tirdzniecības apgrozījums bija 2,31 miljards eiro, kas bija par 4,3% mazāk nekā pirms gada.


Valdība Valsts policijas priekšnieka amatā apstiprināja Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieku Armandu Ruku. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu