Karību rums un latviešu kvass 1

Ceptie banāni ir gandrīz vienīgie, kā Feliksam Latvijā pietrūkstot. Foto no personīgā arhīva
Marija Leskavniece
Print Friendly, PDF & Email

Kubietim Feliksam Rodrigesam ļoti garšo kotletes un kvass. Bet salātus pie gaļas un kartupeļiem viņš kafejnīcās reizēm lūdz aizstāt ar rīsiem

Rīsi un pupiņas ir kubiešu diētas pamatu pamats. Lai gan Karību salas klimats atļauj ievākt vairākas svaigu augļu un dārzeņu ražas gadā, vidusmēra kubieša ēdienkarte ir vienkārša un ogļhidrātiem bagāta. Pārtikas produktu pieejamību vairāk par laikapstākļiem nosaka valdošā iekārta. Piemēram, kartupeļi Kubā ir diezgan ekskluzīvs ēdiens, bet par liellopa nokaušanu pārtikai var nonākt pat cietumā, stāsta Felikss Rodrigess (Felix Rodriguez). 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu