Sīpolu ceļš

Rudeņos igauņi, līdzīgi kā latvieši, labprāt dodas uz mežu. «Sēnes ir svarīgas! Gan Igaunijā, gan Latvijā.» Foto no personīgā arhīva
Marija Leskavniece
Print Friendly, PDF & Email

Skābi kāposti, rupjmaize, kartupeļi un biezpiens — igauniete Tīna Roze uzskaita kulināros stūrakmeņus latviešu un igauņu virtuvē. Atšķirīgā ir maz, tomēr mūsu košo auksto zupu kaimiņos nezina

Esmu lasījusi, ka Igaunijas virtuvē arī bijusi aukstā zupa, bet pati nebiju ēdusi, stāsta igauniete Tīna. Viņas vīra ģimenē, tāpat kā daudzās citās latviešu mājās, vasarās aukstā biešu zupa ir iecienīts ēdiens. «Nevaru teikt, ka esmu lielā sajūsmā, bet ir labi, ir garšīgi,» viņa godīgi atzīstas, kad pavaicāju, vai aukstā zupa iet pie sirds. Kopumā atšķirību latviešu un igauņu ēšanas kultūrā, viņasprāt, nav daudz. «Valoda man bija jāiemācās, bet kultūra bija zināma,» saka igauniete, kura uz Latviju pārcēlās 2004. gadā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu