Sadusmojušies uz paģirainu pavāru, kas kavē darbu, uzņēmēji Jānis Poruks un Konstantīns Korčjomkins ķērās pie virtuves robota izstrādes. Jau drīz viņi Rīgā atvērs pirmo eksperimentālo Roboeatz ēstuvi, bet abu ambīcijas ir varenākas — pārdot nevis ēdienu, bet gan pašu robotu pasaules tirgū
Video tas izskatās gluži kā futūristiskas filmas pieteikums — balta robota «roka» čakli grozās ap spožu katliņu. Pietrūkst vēl tā, lai robots pavārs sāktu runāt, gaužoties par savu ikdienu. Tiesa, tieši no tā šīs iekārtas izgudrotāji, uzņēmēji Jānis Poruks un Konstantīns Korčjomkins, vēlas izvairīties. Pagaidām gan šī vīzija — pavārs, kurš nekad ne par ko nesūdzēsies un spēs strādāt 24 stundas diennaktī — dzīvo gaužām necilā vietā, patiltē pie Zemitānu stacijas, šķūnim līdzīgā būdiņā, kur savulaik atradās uzņēmuma Woki Toki ēstuve. Kad abi ar fotogrāfu ierodamies adresē, viņš neticīgi rausta plecus, jo no ārpuses izskatoties pēc «šrota».
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.