Brīvajā laikā • IR.lv

Brīvajā laikā

Zils, tātad tīrs

Pure Cabin
Iespējams, Covid-19 pandēmija uz visiem laikiem mainīs mūsu priekšstatus par drošu ceļošanu gaisā. Dažādas dizaina firmas, kas specializējas lidmašīnu salonu iekārtošanā, jau steidz piedāvāt savas idejas, kā nodrošināt distancēšanos un tīrību. Jo skaidrs ir viens: ja pasaule iznīdēs pašreizējo koronavīrusu, tā vietā nākotnē mūs var pārsteigt jaunas infekcijas, vismaz tā brīdina speciālisti.

Kamēr vieni dizaineri lielākoties prāto, kā atdalīt pasažierus citu no cita, Londonas studija PriestmanGoode spērusi vienu soli tālāk — papildus norobežojošām sieniņām tā piedāva «krāsu psiholoģiju». Pirms katra lidojuma salons tiek dezinficēts ar ultravioleto gaismu un karstumu, bet sēdekļu audumu klājoša īpaša fotohromiska un termohromiska tinte pēc tīrīšanas maina krāsu, tātad lidmašīnā iekāpušam pasažierim uzreiz ir skaidrs, ka sēdvieta ir sakopta. Sterilitātes krāsa varētu būt ciāns (zils). Papildus tam studija piedāvā atteikties no kabatiņām sēdekļu aizmugurē, jo uzskata tās par nehigiēnisku elementu.

«Lidmašīnas salons patiesībā ir viena no drošākajām vietām avioceļojuma laikā, jo iekšējais gaiss tiek pamatīgi filtrēts. Taču pasažieriem bieži vien ir cits priekšstats, jo viņi to uzskata par mazu un šauru vidi. Tāpēc mēs ar savu dizainu vēlamies mazināt pasažieru bažas,» skaidro PriestmanGoode līdzdibinātājs Naidžels Gudī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu