Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

VĒSTURE. AIVARS STRANGA. LATVIJAS UN PADOMJU KRIEVIJAS MIERA LĪGUMS 1920. GADA 11. AUGUSTĀ. IZDEVNIECĪBA MANSARDS. Aivars Stranga sniedz analītisku situācijas izvērtējumu, tas ir viegli lasāms, trāpīgu aprakstu un paradoksu piepildīts. Grāmatā aptverto vēstures periodu raksturo apakšvirsraksts — Latvijas un Padomju Krievijas (PSRS) attiecības 1919.—1925. gadā. Apgāda cena 9,90 €.


DZEJA.
LIEPA RŪCE. ATSPULGA BALSS. IZDEVNIECĪBA PĒTERGAILIS. Dzejoļi debijas grāmatai tapuši 15 gadus, kas, kā raksta autore, ir puse viņas dzīves. Krājuma centrā ir cīņa ar atsvešinājuma sajūtu, ko rada sevis apzināšanās un pieņemšanas mēģinājumi un saskarsme ar citiem kā slēgtām, psiholoģiski nepieejamām būtnēm — tā grāmatu vērtē dzejnieks Ronalds Briedis. Apgāda cena 6,95 €.


STĀSTI.
ILZE LĀCE. BALOŽI UZ ŽOZETES JUMTA. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Desmit stāsti, kuros autore pēta, kā cilvēku iespaido laikmets un sabiedrība, kurā viņš dzīvo, katra individuālā pagātne, savstarpējo attiecību nebeidzamie karuseļi, kā arī mūsdienās īpaši aktuālā tēma — emigrācija un sekas, kādas tā atstāj gan aizbraucēju, gan palicēju apziņā. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 11,98 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu