Gatavošanās «tukšajam periodam» • IR.lv

Gatavošanās «tukšajam periodam»

Ilustrācija — Freepik
Baiba Kļava

Līdz rudenim 70 miljoni eiro grantu veidā tiks sadalīti Covid-19 krīzē cietušiem eksporta un tūrisma nozares uzņēmumiem — atbalsts paredzēts darbinieku algu segšanai. Kurš un kā var pieteikties?

Lai palīdzētu uzņēmējiem atgūties pēc straujā ieņēmumu krituma pavasarī Covid-19 pandēmijas dēļ, valdībā izstrādātas divas jaunas programmas, kas paredzētas maziem un vidējiem uzņēmumiem. Abas radītas ar mērķi esošajā apmērā līdz gada beigām saglabāt darbavietas un algas, tās subsidējot ar neatmaksājamu grantu.

Atbalsta programmas koordinē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), uzņēmēji var pieteikties līdz pat 30. septembrim.

19,2 miljonu eiro apmērā atbalsts paredzēts tūrisma nozares uzņēmumiem, kas ietver plašu uzņēmumu spektru — ne tikai ceļojumu biroju un tūrisma operatoru pakalpojumu, bet arī ēdināšanas, izmitināšanas, kultūras, atrakciju un citu pakalpojumu sniedzējus, savukārt 51 miljona apmērā atbalstu sniegs eksportējošiem uzņēmumiem. 

Arī eksportētāju, kas «Latvijā ieved naudu,» pārstāvēto nozaru loks ir plašs — sākot ar kokmateriāliem, beidzot ar IT pakalpojumu eksportu. Aplēses rāda, ka tādu uzņēmumu, kas var kvalificēties granta saņemšanai tūrisma nozarē, ir ap septiņiem tūkstošiem, bet eksportētāji — mazliet virs 350, skaidro LIAA direktors Kaspars Rožkalns. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu