Tuvumā, tālumā • IR.lv

Tuvumā, tālumā

Autore Marianna Zvaigzne darbojas Printful komandā kopš 2016. gada. Viņa ir studējusi valodas, un šī kaislība tagad pārtapusi karjerā, jo Marianna uzņēmumā pārrauga e-komercijas tekstu radīšanu atbilstoši zīmola vērtībām. «Mani interesē, kāda ir nākotne e-komercijas terminoloģijai latviešu valodā. Mans profesionālais izaicinājums ir atrast veidu, kā runāt par šo nozari vienkārši, nepārprotami un latviski,» viņa saka par sevi. Foto — Edmunds Brencis
Marianna Zvaigzne

Attālināto sapulču zelta likumi ir tādi paši kā reālo — sagatavojies, nekavē, netērē laiku un nerunā otram pāri

Kurš vairs atceras laikus, kad runas par produktivitāti un darba vides uzlabošanu nozīmēja filozofēt par četru dienu darba nedēļu vai efektīvāko darba un atpūtas paužu attiecību. Biroja darba revolūcija ir klāt! Tā ir citāda, nekā domājām, — bez protestiem un saukļiem. Bet, kā jau revolūcija, tā ir likumsakarīga. Risinājums — darbs no mājām — smieklīgi acīmredzams, jo mūsdienu darbarīku trīsvienība «dators, internets, kafija» pieejama gandrīz katra darbinieka mājoklī.

Un kolēģi? Cilvēciskais kontakts? Viss savās vietās! Bet atkal — citādi.

Kad sākās vīrusa epidēmijas ārkārtējā situācija, es pasitu padusē darba datoru un devos uz savu «mājokļa biroju». Pārcelšanās nebija ļoti apgrūtinoša. Daļa Printful komandas vienmēr strādājusi attālināti, tāpēc zinājām, ka tas ir iespējams, turklāt pēdējā gada laikā Printful IT komanda bija cītīgi strādājusi, lai ieviestu papildu digitālos atvieglojumus sistēmas drošībai un darbinieku ērtībām. Sekojot līdzi pasaules notikumiem un vērojot vīrusa tuvošanos, rēķinājāmies, ka mums visiem drīz var nākties tīt makšķeres, tāpēc ar biroja darbinieku attālinātā darba režīmu sākām eksperimentēt vēl pirms oficiālā paziņojuma.

Tā kā darba ikdiena Printful vienmēr bijusi izteikti elektroniska, kolēģi ar interesi pievērsās digitālās vides labiekārtošanai. Piemēram, mārketinga komandā Slack statusos sākām likt mājiņas emocijzīmi Working remotely («strādāju attālināti»). Taču, kad sapratām, ka mājiņa kādu laiku būs noklusējums, paplašinājām Slack statusa nozīmi. Tā vietā liekam ziņas par katra individuālo darba laiku, pusdienu pārtraukumu un kafijas pauzēm, tās papildinot ar mīļāko emocijzīmi (labākais pusdienu simbols, ko līdz šim esmu redzējusi, ir nazis). Sīkums, bet virtuālais birojs uzreiz liekas mājīgāks.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu