Jaunā realitāte — ar distanci, bez drūzmēšanās • IR.lv

Jaunā realitāte — ar distanci, bez drūzmēšanās

Zīmējums — Shutterstock
Jānis Vēvers

Inovatīvi tehnoloģiju rīki palīdzēs uzņēmumiem parūpēties par darbinieku un klientu drošību

Pēc divu mēnešu izolācijas daudzas valstis sāk lielākā vai mazākā mērā «atvērties», bet pasaulē vienlaikus nostiprinās pārliecība, ka ierastais dzīves ritms tomēr tik ātri vēl neatgriezīsies. Kādu laiku nāksies vairāk piesargāties, ieturēt distanci un izvairīties no liekiem kontaktiem. Varbūt dažus mēnešus, varbūt pat gadu vai vairāk. Kas to lai zina?

Taču uzņēmējiem jādomā, kā vispārējas neziņas apstākļos atsākt pilnvērtīgu darbu, neapdraudot ne klientu, ne darbinieku veselību. Twitter saviem darbiniekiem apsolījis, ka tie turpmāk vienmēr varēs strādāt no mājām, ja vien vēlēsies. Ar līdzīgu paziņojumu nācis klajā arī Facebook, prognozējot, ka nākamo desmit gadu laikā tikai no mājām strādās aptuveni puse no 45 tūkstošiem uzņēmuma nodarbināto.

Taču visi komersanti nevar sekot šim piemēram. Arī ierobežojumu atcelšanas gaidīšana nav dzīvotspējīga stratēģija, tādēļ atliek pielāgoties un meklēt risinājumus. Ražotņu, biroju un tirdzniecības telpu iekārtošanā, kā arī darba organizēšanā palīdzību var sniegt dažādi tehnoloģiju rīki.

Darbiniekiem atgriežoties darba vietā un atsākot satikšanos ar klientiem, ir būtiski parūpēties, lai visi iesaistītie būtu drošībā. Šajos apstākļos rūpes sākas jau ar telpas plānojumu. Agrāk bija normāli «pirmajā līnijā» nosēdināt biroja administratoru vai dežurantu, kam visi staigāja garām, bet tagad šāda rīcība vērtējama kā darbinieka pamešana zem tanka. Tādēļ var diezgan droši prognozēt, ka ne viens vien birojs piedzīvos vizuālas transformācijas. Gluži kā veikalos un ārstniecības iestādēs kasi ieskauj stikla siena, arī administratoru varētu sargāt nožogojums. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu