Atgriešanās bērnībā • IR.lv

Atgriešanās bērnībā

Ābolu un rabarberu crumble
Ilze Vītola

Latviešu ēdieni — tas ir kaut kas veselīgs, saka Pols Felpss no Lielbritānijas

Pols Felpss.
Foto no privātā arhīva

Pols pirmo reizi viesojās Latvijā 2008. gadā. Tolaik viņš strādāja automobiļu industrijā un darba dēļ daudz ceļoja. Rīgā Pols iepazinās ar Gunu. 2015. gadā abi apprecējās, un gadu vēlāk viņš pārcēlās uz Rīgu. Tagad Pols latviešiem māca angļu valodu. 

Pārvākšanās notikusi ne tikai vietā, bet arī laikā, jo šeit nogaršotais Polam liek atgriezties bērnībā. Marinējumi, dažādas saknes, brokastu putras — latviešu ēdiens ir tāds, kādu gatavoja viņa vecvecāki, pirms dzimto Birmingemu pārņēma amerikāņu restorānu ķēdes. Taču kopš 60. gadiem, kad pilsētā parādījās indiešu, pakistāņu, jamaikiešu kopienas, te var iepazīt visdažādāko tautu virtuvi. Pols kopš pusaudža gadiem tam nodevās ar pilnu krūti. Viņš piekodina — viesojoties Birmingemā, noteikti ir jānogaršo vietējo indiešu restorānu īpašais piedāvājums Chicken Tikka Masala Balti vistas karijs, ko pasniedz nelielā metāla vokpannā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu