Latviešu stāsti 2020. Ko tik neatdotu par Kārumu! • IR.lv

Latviešu stāsti 2020. Ko tik neatdotu par Kārumu!

Trampa atbalstītājs Mičiganas galvaspilsētā Lansingā piedalās Konservatīvās koalīcijas protesta akcijā pret štata gubernatores lēmumu pagarināt rīkojumu Paliec mājās! Foto — Scanpix
Tatjana Žagare-Vītiņa

Dažādās pasaules vietās dzīvojoši latvieši stāsta par situāciju un noskaņojumu viņu pašreizējās dzīves vietās

Tatjana Žagare-Vītiņa Kantonā Mičiganā ASV

Izmaiņas sākās piektdien,13. martā, pēc pusnakts, kad spēkā stājās prezidenta Donalda Trampa izsludinātais ieceļošanas aizliegums no Šengenas valstīm. Tas pielika punktu mūsu ilgi plānotajam ceļojumam uz kūrortu Somijas pilsētiņā Rukā, lai slēpotu kopā ar savu Latvijā dzīvojošo ģimeni. Izpakojot no somām mazbērniem sapirktās dāvanas, apraudājos kā kādreiz bērnībā, kad pēc slimības gultā pavadītām nedēļām netiku uz skolas Jaungada balli.  

Turpmākās dienas bija sirreālas. Svētdienas rītā parks, kurā parasti var sastapt pāris skriešanas entuziastus un bezmiega māktus suņu īpašniekus, ir piebāzts ar cilvēkiem. Arī mūsu pilsētiņas ietves pilnas ļaužu, kas draudzīgi sveicinās, un vietējās kopienas mājaslapa mudž no uzmundrinošiem stāstiem un palīdzības piedāvājumiem. Vakaros mūsu iela, kas atpūšas no autosatiksmes tikai starp pusnakti un pirmo rīta gaismu, ir klusa. Veikalos ātri pazūd tualetes papīrs, ūdens pudelēs, makaroni un rīsi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu