Nauda ir tikai piedeva • IR.lv

Nauda ir tikai piedeva

Kristobals Alonso. Foto — Ieva Salmane
Juris Kaža

Austrumeiropā nav labākas vietas par Baltiju, kur dibināt savu jaunuzņēmumu, pārliecināts ir jaunuzņēmumu akseleratora Startup Wise guys vadītājs Kristobals Alonso. Viņam ir trīs labi padomi tiem, kas gatavi mesties vētrainajos ūdeņos

Savas spāņu izcelsmes dēļ Kristobals Alonso (Christobal Alonso) ieguvis «oficiālu» iesauku El Patron. Viņš vada Startup Wise Guys — 2012. gadā dibinātu informācijas tehnoloģiju jaunuzņēmumu akseleratoru, kas atbalsta jaunuzņēmumus ar nelielu sākotnējo investīciju, bet galvenokārt ar intensīvu padomu došanu uzņēmumu dibinātājiem. Tas notiek 12 nedēļu programmā kādā no trīs Baltijas valstu galvaspilsētām — Rīgā, Tallinā vai Viļņā. 

Ir Nauda tikās ar Alonso TechChill konferencē februāra beigās. Viņam ir liela personīgā pieredze reģionā, jo Baltijas valstīs ieradies jau 2010. gadā. Strādājis mobilo sakaru nozarē, bet tagad jau četrus gadus ir Startup Wise Guys izpilddirektors.

Kas ir Startup Wise Guys?
Mēs esam viens no diviem lielākajiem akseleratoriem Eiropā. Sākām darboties tieši Baltijas valstīs. Ik gadu investējam aptuveni 45 uzņēmumos, un patlaban mūsu investīciju portfelī ir vairāk nekā 180 uzņēmumu. Mēs meklējam uzņēmumus visā Austrumeiropā, ar uzsvaru uz Baltijas valstīm, arī Ukrainā un Turcijā cenšamies identificēt iespējas. Tad atvedam uzņēmuma galveno komandu uz Baltijas valstīm un trīs četrus mēnešus ar viņiem strādājam, arī pēc tam atbalstām.

Tātad akseleratora ideja ir ne tikai investēt naudu uzņēmumā, bet arī ieguldīt zināšanas?
Pirmām kārtām tieši zināšanas. Es vienmēr cilvēkiem saku — ja gribat naudu, nenāciet pie mums, jo nauda ir tikai papildlieta. Patiesībā jums vajag treniņu, kā uzlabot dažādus biznesa aspektus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu