Podkāsts nr.20: Divas epidēmijas - jaunā un visur apspriestā, vecā un ignorētā • IR.lv

Podkāsts nr.20: Divas epidēmijas – jaunā un visur apspriestā, vecā un ignorētā

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Kāpēc nevēršamies tikpat aktīvi pret vardarbību ģimenē kā pret Covid-19?

Šonedēļ Šķiltavā Ir žurnālisti Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps ar kolēģi Ingu Spriņģi no pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica apspriež Latvijas un citu valstu reakciju uz koronavīrusu. Inga daudz laika pavada Igaunijā, un viņai ir interesanti vērojumi par atšķirībām starp abām valstīm. Inga arī pastāsta par savu satriecošo rakstu par sievieti, kurai vīrs nogrieza ausi, un kas ar viņu notika pēc tam. Latvijā vardarbība ģimenē jau gadiem ir slimība, kura netiek pienācīgi ārstēta. Žurnālistu trijotne arī mēģina saprast, kā pagaidu administrācija varētu ietekmēt Rīgas ārkārtas vēlēšanu rezultātus, un konstatē, ka bijušais Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis aizmirsis Hipokrāta zvērestu.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu – abonēt Ir: https://ir.lv/abonesana/zurnals-ir/ 

Lasi Ingas Spriņģes pētījumu par vardarbību ģimenē: https://ir.lv/2020/03/04/kas-notika-ar-sievieti-kurai-nogrieza-ausi/ 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu