Kalifornija Rīgas klusajā centrā • IR.lv

Kalifornija Rīgas klusajā centrā

Foto — Holy Moly!
Ieva Kalēja

Holy Moly! Antonijas iela 61, Rīga

Kalifornija ir vieta, kur var dabūt gandrīz visu. No sērfotāju iecienītām pludmalēm līdz vientuļu kalnā kāpēju izaicinošām sniegotām virsotnēm, no pasaules vecākajiem kokiem līdz jaunāko automobiļu pārblīvētiem lielceļiem. Arī ēdiens Kalifornijā ir raibs visdažādāko virtuvju sajaukums, kurā klasiski amerikāniskais atrodas blakus allaž populārajiem meksikāņiem, un vieta vēl ierādīta arī pāri Klusajam okeānam atvestajām Āzijas garšām.

Uz šādas dažādības pamata celts arī jaunais restorāns Holy Moly!, kas iekārtojies Antonijas un Pumpura ielas stūrī un sevi piesaka kā vietu, kur baudīt comfort food from California. Tātad vieta bez pretenzijām uz stīvu izsmalcinātību, kur nevajag iespringt, bet vienkārši ļauties pazīstamu, iemīļotu ēdienu mierinājumam. Burgeri, picas, vistu spārniņi. Tako, načo un burito. Septiņas dažādas poke bļodas un Āzijas zupa ar tunci. Saldajā ēdienā — pankūkas, vafeles, braunijs, siera kūka vai burkānu kūka. Un, tā kā šis tomēr ir amerikānisks restorāns, porcijas atbilstoši lielas.

Restorāna interjerā valda tas pats Rietumkrasta eklektisms, kas ēdienkartē. Galvenās ēdamzāles sienu rotā liels, grafiti mākslinieka uzgleznots, rozēm apvīts galvaskauss, kas atsauc atmiņā slavenās Kalifornijas grupas The Grateful Dead logo. Turpat blakus arī mudinājums pārāk neiegrimt pareizās ēšanas askēzē — Eat clean to stay fit, have a burger to stay sane (ēdiet tīru mantu, lai saglabātu veselību, bet pasūtiet burgeru, lai nesajuktu prātā). Taču tiem, kuri nespēj vai nevēlas atlaist diētas grožus, ēdienkartē detalizēti norādīts uz alergēniem, kuri atrodami piedāvājumā.

Ko vēl var pateikt? Vislabāk garšoja Āzijas zupa. Burito bija labāks par tako. Burkānu kūkas gabals bija maltīte pati par sevi. Kalifornijas fusion gandrīz katrs atradīs sev kaut ko tīkamu. Galvenais — atslābināties un ļauties uz ēdamzāles sienas uztrieptajam slavenā Losandželosas bohēmiskās pagrīdes apdziedātāja Čārlza Bukovska padomam: Great art is horseshit, buy tacos! (Diža māksla ir sūds — pērciet tako!)

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu