Ar skaidrām vērtībām • IR.lv

Ar skaidrām vērtībām

«Mums patiesībā ir speciāls kolēģis, kurš cenšas izprast, kā cilvēks attīstās un kādi jauninājumi ir jāievieš. Birojs ir ilglaicīga investīcija. Ja šodien kaut ko mainām, ir ļoti svarīgi noķert īsto sajūtu, kas būs nepieciešams arī nākotnē.» Foto — Edmunds Brencis
Krista Dzidzēviča

A/s Latvijas Finieris padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis

Līdz šim, viesojoties pie Latvijas lielāko uzņēmumu vadītājiem, redzēti gan plaši un grezni kabineti, gan praktiskas un mūsdienīgas telpas, kā arī priekšnieki vispār bez kabineta. Latvijas Finierī redzams mazliet no visa, zem viena jumta apvienojot gan klasiku, gan mūsdienīgu uzdrīkstēšanos.

Ulda Biķa darba kabinets, kurā viņš strādā kopā ar abiem pārējiem padomes locekļiem, ir klasisks — dominē koka mēbeles, dabasskati gleznās un profesionāla vienkāršība. To viņš skaidro ar nostāju, ka katram birojā esošajam objektam ir jābūt ar īpašu vērtību, nekā lieka. Biķa galds ir kārtīgs, uz tā dators, rakstāmpiederumi un šobrīd aktuālo darbu dokumenti. «Kāds saraksta darāmos darbus plānotājā vai uz lapas, bet es salieku dokumentus konkrētā secībā un redzu savā priekšā darbu virzienu, kurā domāt, meklēt informāciju un strādāt. Tas ir mans uztveršanas veids,» viņš skaidro. Aiz krēsla uzreiz pamanāms vērienīgs tekstilmākslinieces Ievas Prānes mākslas darbs. Pie citām sienām — gleznas un fotogrāfijas par ražotnes vēsturi.

Aizkadrā palikušās biroja telpas iezīmē uzņēmuma kopējo skatījumu par darba vidi — katrai nodaļai tā ir pielāgota darba specifikai. Padomes locekļi sēž vienā klasiskā telpā, lai būtu vieglāk komunicēt, bet, piemēram, pārdošanas un mārketinga nodaļas ikdiena rit krāsainā, mūsdienīgā daļēji atvērta tipa birojā, kur ir koša atpūtas telpa, telefona būdiņas un regulējami stāvgaldi veselīgai strādāšanai. Atbildot uz jautājumu, kādēļ pašam nav stāvgalda, Biķis teic, ka ir diezgan kustīgs cilvēks un sēdus pavadot mazāko dienas daļu. Ikdienu aizpilda tikšanās, sapulces, kuras viņš labprāt rīko arī pie darbiniekiem, jo visām sarunām nav jānotiek strikti priekšnieka kabinetā.

Biroja dvēsele ir nolasāma pārrunu telpā, kur uz stikla sienas definētas četras galvenās uzņēmuma vērtības — drošība, attīstība, cieņa, uzņēmība. «Tā mēs redzam sabiedrību un vēlamies, lai tā redz mūs,» skaidro padomes priekšsēdētājs. Šobrīd arhitekts Guntis Sala, turpinot sava priekšgājēja uzņēmumā Andra Upīša darbu, Latvijas Finierī mēģina atrast mijiedarbību starp telpu, darba vidi un cilvēku. «Mums patiesībā ir speciāls kolēģis, kurš cenšas izprast, kā cilvēks attīstās un kādi jauninājumi ir jāievieš. Birojs ir ilglaicīga investīcija. Ja šodien kaut ko mainām, ir ļoti svarīgi noķert īsto sajūtu, kas būs nepieciešams arī nākotnē. Mēs tam pievēršam lielu uzmanību,» teic Biķis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu