Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. DACE RUKŠĀNE. KRIEVA ĀDA. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. Mātes un meitas attiecību stāsts 50. un 60. gadu Latvijā, kur precīzas sadzīviskas detaļas un pasaules notikumi ir tikai fons, jo, kā raksta redaktore Gundega Blumberga, «rakstnieces spēks ir jūtu — gan mīlestības, gan naida — pilnestīgumā». Apgāda cena 8,17 €.


VĒSTURE.
VIDUSLAIKU LIVONIJA UN TĀS VĒSTURISKAIS MANTOJUMS. IZDEVĒJS LATVIJAS NACIONĀLĀ BIBLIOTĒKA. Zinātnisko rakstu un eseju krājumā 13 autori no Latvijas, Igaunijas, Dānijas, Zviedrijas, Polijas, Vācijas un Šveices meklē atbildes uz jautājumu, kas bija viduslaiku Livonija un kāpēc ir svarīgi par to domāt šodien. Grāmata nopērkama LNB veikalā Draugu telpa, cena 14,50 €.


DZEJA.
TOMS TREIBERGS. BIEZOKNIS. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. «Biezoknis var saistīties ar kaut ko tumšu, bīstamu un neparedzamu. Tam var piekrist. Un jāatzīst, ka krājumā ir daļa no minētā. Taču katrā biezoknī ir vieta, caur kuru varam ieraudzīt gaismas parādīšanos. Vai aiziešanu,» raksta dzejnieks Toms Treibergs. Šis ir viņa trešais dzejoļu krājums. Apgāda cena 9 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu