Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Izdedzis mežs Ķenguru salā uz dienvidiem no Austrālijas pilsētas Adelaidas. 4405 km2 plašajā salā izdegusi trešā daļa teritorijas, lielākoties dabas liegumos. Tiek lēsts, ka bojā gājusi puse no 50 000 koalu populācijas. Foto — Reuters

Austrālijas nāves pļauja

Austrālijas mežu ugunsgrēkos, kas ilgst jau kopš septembra, līdz šim gājuši bojā 25 cilvēki un, pēc jaunākajām zinātnieku aplēsēm, arī aptuveni 800 miljoni dzīvnieku, neieskaitot bezmugurkaulniekus, sikspārņus un vardes. Austrālijā mīt 244 zīdītāju sugas, un pēdējos 200 gados izmirušas 34 vietējo zīdītāju sugas, kas ir lielākais izmirušo sugu skaits pasaulē. Daudzas no tām ir unikālas, jo Austrālija ir vienīgā mājvieta.

Austrālijas koalas

Pirmdien Teherānā simtiem tūkstošu cilvēku atvadījās no ASV triecienā nogalinātā ģenerāļa Kasema Soleimani, kurš vadīja Irānas Revolucionāro gvardi un bija viens no valsts ietekmīgākajiem līderiem. Irānas valsts vadītāja Hameini militārais padomnieks teicis CNN, ka viņa valsts atbildēs ar uzbrukumiem ASV militārajiem objektiem. Irānas parlaments pieņēma likumu, kas visus ASV spēkus pasludina par teroristiem. Naftas cenas pieaugušas līdz 70 dolāriem par barelu. Tikmēr seši Latvijas militārie instruktori NATO spēkos Irākā ir pārtraukuši Irākas drošības spēku apmācību.

Baltijas valstu dzelzceļa līnijas Rail Baltica projekts varētu pārsniegt apstiprināto budžetu un ieviešanas laika grafiku, secināts Latvijas, Lietuvas un Igaunijas augstāko revīzijas iestāžu apvienotajā revīzijā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu