Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Pirmdien Berlīnē sākās Vācijas apvienošanās un Berlīnes mūra krišanas 30 gadu svinības, kas ilgs līdz 10. novembrim. Attēlā: uz bijušā Berlīnes mūra fragmenta posma tiek projicēts video ar masu demonstrācijām, kas notika 1989. gada novembra sākumā īsi pirms mūra krišanas. Foto — AFP/LETA

ES Tiesa nosprieda, ka Polija pārkāpj tiesu varas neatkarības principu, ļaujot tieslietu ministram no amata atstādināt tiesnešus. Tāpat ES normām neatbilst Polijā 2017. gadā pieņemtais likums, kas samazina tiesnešu pensionēšanās vecumu.

Ukrainas armija un Kremļa atbalstītie kaujinieki pirmdien neveica pēdējo fāzi militāro spēku atvilkšanā Doņeckas apgabalā Austrumukrainā, jo Maskavas atbalstītie kaujinieki pārkāpa pamieru. Tādējādi kavēsies Ukrainas un Krievijas prezidentu tikšanās, kurā paredzēts piedalīties arī Francijas prezidentam Emanuelam Makronam un Vācijas kanclerei Angelai Merkelei.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka sekmīgi izmēģināta starpkontinentālā ballistiskā raķete no jaunas atomzemūdenes. Raķete nolidoja 5000 km.

Dānija atļāva būvēt Krievijas—Vācijas gāzesvadu Nord Stream 2 caur savu ekonomisko zonu Baltijas jūrā. Dānija bija pēdējais nozīmīgais šķērslis gāzesvada izbūvei. Ja Dānija šādu atļauju nedotu, gāzesvadu varētu būvēt, apejot Dānijas ekonomisko zonu, bet tas sadārdzinātu projektu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu