Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā • IR.lv

Grāmatas, kurām jābūt uzņēmēja grāmatplauktā

Ilze Vītola

Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes priekšsēdētāja Ieva Siliņa: «Grāmatas piedāvā iespēju augt kā personībai un iepazīt cita cilvēka domas. Lasu par psiholoģiju, filozofiju, vadībzinātni, bet brīvākos brīžos našķējos ar oriģinālliteratūru vēsturiskā mērcītē.»


Cal Newport. Deep Work
Ja vēlies gūt panākumus uzmanības ekonomikas laikmetā, nāksies piedomāt gan pie informācijas diētas, stingri regulējot, ko laist savā informatīvajā telpā, gan pie apzinātas darbu plānošanas. Tā vietā, lai dzīvi pavadītu darbos, kas aizņem laiku, bet nesniedz panākumus, grāmata māca, kā saglabāt spēju koncentrēties uz būtiskāko un radīt paliekošas vērtības, to skaitā jaunas teorijas, pieejas, risinājumus.


Nassim Nicholas Taleb. The Black Swan
Talebs ir viens no maniem mīļākajiem mūslaiku domātājiem. Viņa Melnā gulbja teorija maina veidu, kā skatīties uz pasauli un ikdienas notikumiem. Teorija, kas pamatota virknē pētījumu, stāsta, kā apzināties gan nejaušības spēku un ietekmi, gan mūsu smadzeņu darbības pamatprincipus. Neprognozējami notikumi ir neizbēgami, un labāk ir pieņemt negaidītas situācijas un izmantot tās savā labā.


Deivids Allens. Kā panākt produktivitāti bez stresa. 
Manuprāt, viena no izcilākajām grāmatām par to, kā praktiski organizēt savu darbu. Grāmata iepazīstina ar metodēm, kā organizēt darbu, dokumentu plūsmu gan fiziski, gan elektroniski.  Šo sistēmu izmantoju arī ikdienas darbā. Visi labie saukļi un principi nav neko vērti, ja nav praktiski pielietojami.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu