Dalos pieredzē: uzņēmumu reģistrācijas pakalpojums • IR.lv

Dalos pieredzē: uzņēmumu reģistrācijas pakalpojums

Mentores — Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere un eksperte kvalitātes vadības jomā Marika Jančenko — un jaunie uzņēmēji Aleksejs Kolpakovs un Andrijs Šekhirevs. Foto — Edmunds Brencis
Raivis Vilūns

Jaunie uzņēmēji

URV.LV
Īsumā. Šogad septembrī atvērta vietne Uzņēmumu reģistrēt viegli (URV.LV), kur tiek piedāvāta uzņēmuma reģistrācijas sistēma, kas ļauj ātrāk un vienkāršāk sagatavot dokumentus sava uzņēmuma reģistrācijai. Nākotnē paredzēts paplašināt pakalpojumu loku un izmantot iegūtos klientus, lai piedāvātu citus pakalpojumus. 

Mērķis. «Palīdzēt jaunajiem uzņēmumiem pieņemt lēmumu sākt.» Skaistākais. Pirmā reģistrācija un tas brīdis, kad sapratām, ka varam vienkāršot uzņēmuma reģistrācijas dokumentu aizpildīšanu līdz 26 laukumiem. Grūtākais. Pabeigt sākto darbu un sadzīvot ar to, ka esam atbildīgi pret cilvēku, kurš izmanto mūsu rīku, lai aizpildītu dokumentus.

Mentores

Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs
Īsumā. Valsts iestāde, kas Latvijas Republikas teritorijā reģistrē uzņēmumus, kā arī visas izmaiņas to darbības pamatdokumentos un veic citas likumos paredzētās darbības. Mērķis. «Uzkrājam datus sabiedrības vajadzībām, lai nodrošinātu darījumu vides drošību valstī.» Skaistākais. Gandarījums ir tad, kad redzam, ka no mūsu darba rodas kaut kas lielāks. Grūtākais. «Ārējā mainīgā vide un strauja tehnoloģiju attīstība. Cilvēks nešķiro — privātais vai valsts, pakalpojumu standarts aug, un mums jātiek tam līdzi.»

 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu