Kauņa • IR.lv

Kauņa

Marija Leskavniece

Lietuvas otrā lielākā pilsēta, ko par savām mājām sauc 300 tūkstoši cilvēku. Tās sauklis #kaunastic spēlējas ar vārdu «fantastisks», un arī pilsētas tūrisma piedāvājums neatpaliek

No baroka līdz modernismam


UNESCO
mantojums
Lielākā daļa Kauņas centra apbūves tapusi starpkaru periodā un veido spilgtu modernisma arhitektūras ansambli, kas iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā. Tā iepazīšanai izstrādāts ceļvedis Modernist’s Guide angļu valodā.
Visit.kaunas.lt


Viduslaiku Kauņa
Kauņa ir Lietuvas vēsturiskais centrs. Pirmoreiz rakstos minēta 14. gadsimtā. Iepazīt pilsētas senāko vēsturi jādodas uz Kauņas pili, kas atrodas uz pussalas netālu no Nemunas un Neres satekas.
Visit.kaunas.lt


Naktsmājas klosterī
Baroka stilā celtajā Pažaisles klostera ansamblī joprojām saimnieko katoļu baznīca, taču iespējams pārnakšņot arī citiem miera meklētājiem.
Pazaislis.org


Brauciens debesīs
1931. gadā būvētais Zaļā kalna funikulieris ir senākais Lietuvā. Tas ved 142 metrus augšup kalnā no Vītauta Dižā kara muzeja līdz Kauņas Kristus augšāmcelšanās baznīcai.
Visit.kaunas.lt

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu