Izsakām cieņu izglītības ministrei! • IR.lv

Izsakām cieņu izglītības ministrei!

35
Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns, profesors Gundars Bērziņš (no kreisās) un LU līdzšinējais rektors Indriķis Muižnieks piedalās Latvijas Universitātes rektoru kandidātu debatēs maijā. Foto: Ieva Makare, LETA
Izsakām visdziļāko cieņu un apbrīnu ministrei Šuplinskas kundzei par drosmi, apņēmību un izturību cīņā ne tikai pret absolūti izkurtējušo Latvijas Universitātes (LU) vadību (Muižnieks, Druviete, Segliņš), bet arī vairumu citu Latvijas augstskolu rektoru, kuri, labi zinādami par situāciju LU, savtīga labuma dēļ metas rektoru Muižnieku aizstāvēt.
Kauns par Zinātņu akadēmijas prezidentu O. Spārīti, kurš nu jau sācis saredzēt pat “vīzijas”.
Protams, kauns arī par ministres kolēģiem – negodīgo Jaunupa sabiedroto Pūci, jebkuras nozares speciālistu un Druvietes atbalstītāju, Reiru, “neizlēmīgajiem” – Viņķeli un Pabriku. Par KPV LV ministriem nav vērts pat runāt, jo viņi jau tāpat ir kauns un negods Latvijai ar savu kliedzošo neprofesionalitāti.
Tāpat ir ne tikai kauns, bet gandrīz vai izmisums, vērojot, ka Valsts kanceleja neatbalsta premjeru, bet “pūš Pūces stabulē”.
Atgriežoties pie Muižnieka, gribam atgādināt, ka jau vēlēšanās pirms četriem gadiem viņš uzvarēja, labu laiku pirms tām nemitīgi LU darbiniekus apvārdojot, daudz ko viņiem solot, citiem draudot, bet studentus dzirdinot ar alu. Un šogad tas pats turpinājās.
Mūsuprāt, nav pat vērts mēģināt pierādīt kaut ko vairāk, jo pilnīgi pietiek ar sekojošām divām lietām negodīgu LU rektora vēlēšanu sakarā, ko visur vajadzētu uzsvērt un par to rakstīt:
1) 24.05. Satversmes sapulces beigās balsu skaitītājs paziņoja, ka abiem kandidātiem “pret” balsu ir vairāk nekā “par” un neviens no abiem nav ievēlēts. Tātad ir vajadzīga vēlēšanu otrā kārta;
2) otro kārtu sasaukt Muižniekam pašam nebija tiesību, bet tik vien kā lūgt Senātu to izdarīt. Pirms otrās kārtas nebija izsludināta dienas kārtība, kurā būtu punkts par rektora vēlēšanām. Ja tāds punkts būtu bijis dienas kārtībā, tad noteikti uz sanāksmi ierastos daudz vairāk dalībnieku. Un tas visur būtu jāraksta boldā!
Bez tam līdz riebumam visos medijos tiek tiražēts teksts, ka otrajā kārtā Muižnieks uzvarēja. Lai uzvarētu, ir vajadzīgi vismaz  divi, taču Muižnieka vadībā tika organizēta sapulce viņa viena ievēlēšanai! Tas visos tekstos noteikti ir jāuzsver.
Un tieši par šīm dažām lietām ir jārunā un jāraksta, jo cilvēki garus tekstus nelasa, kaut, bez šaubām, situācijas noskaidrošanai un pierādīšanai tie bija vajadzīgi. Taču to personāžu dēļ, kuri labi zina situāciju LU, bet sava labuma dēļ atbalsta augstskolas vadību, nav vērts pat tērēt laiku un kaut ko mēģināt viņiem pierādīt.
Tāpat ir kauns par tiem daudzajiem (diviem!) “starptautiskajiem” advokātu kantoriem, kuru ofisi, protams, atrodami tepat Rīgā un kuri katrs par 3000 eiro LU naudas (nodokļu maksātāju naudas!) izliekas nekādus pārkāpumus vēlēšanās neredzam. Īpašs kauns par L. Muciņu personīgi, kurš RīgaTV 24 spēj tikai šļupstēt par nepareizi sanumurētām dokumentu lappusēm un laikam taču arī ir šīs pašas Universitātes absolvents. Bet nauda, kā zināms, nesmird!
Diemžēl presē, internetā, TV un citur dominē šo negodīgo un ieinteresēto personu viedoklis, jo inteliģenti cilvēki, sašutumā, riebumā un izmisumā klusē, izņemot tos nedaudzos, kuri nav saistīti ar LU un vairāku citu Latvijas augstskolu vadību, kā arī LU vadībai pietuvinātajām zinātnes nozaru darbinieku aprindām, piemēram, režisors V. Kairišs, uzņēmējs N. Bergs un vēl nedaudzi citi.
Un pat ja šoreiz atkal neizdosies taisnībai un godīgumam uzvarēt, nedrīkst apstāties un Izglītības un zinātnes ministrijai ir noteikti stingri jāseko līdzi visām LU vadības negodīgajām izdarībām un beidzot atkal jāsakopj mūsu Alma Mater tās 100 gadu jubilejā!
Ī. Danelsone, A. Grigorjevs un vēl vairāki citi LU absolventi

Komentāri (35)

Sskaisle 22.08.2019. 11.00

kas notiek – nenotiek vairs tieša un konkrēta sabiedriskā diskusija – kas ir likumīgi un tiesiski , kas nav. Nenotiek likumu piesaukšana – kā ir pareizi rīkoties un kā nē, bet notiek
viedokļu mētāšana – es mīlu muižnieku , viņš ir labs un tāpēc viņu sit un pazemo, bet toties es mīlu šuplinsku – jo viņa ir vēl labāka un smukāka un godīgāka.

Es uzksatu, ka šis notikums – veids kādā valsts vara – ministre un saeima un valdība risina šo tik būtisko problēmu – augstākā izglītība Latvijā – tas ir valsts impotences, valstī valdoša absolūta beztiesiskuma paraugs.

Neviens !!!! – elle un indija – neviens !!!!! tā arī nespēj pateikt, uzrakstīt, konkrētas problēmas un konkrētus likumu pantus , kā tās risināt, vai – kādas likuma izmiņas virzīt uz saeimu

nu kauns – jūs akadēmiskā vide esiet padlaiku govjfermas slaucēju līmenī, kur visas problēmas risināja sūdu dakšas pa gaisu vicinot

kauns – es ar visu savu ļauno mēli uz jūsu mēslu fona jūtos kā balta dūja

es prasu tiesiskumu – ja vainīgs cietumā – un pa fikso , ja nevainīgs – līūdzu – konkrētu rīcību, kā risināt problēmas

izbeidziet šo muļļāšanos un būtībā valsts kārtējo iznīcināšanu

+7
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > Drosma 22.08.2019. 11.02

    ak jā – saeima vel nerisisna – tie tik sēž un rubina degunus un nabiņas …. aizskrēju ratiem pa priekšu

    0
    0
    Atbildēt

    0

Inese Siliņa79 22.08.2019. 09.29

Visu cieńu I. Šuplinskai un raksta autorēm. Tā turpināt-gudri, godīgi un drosmīgi!

+12
-6
Atbildēt

2

    Aleksandrs Miks > Inese Siliņa79 22.08.2019. 10.32

    Vai Jūsu politiskā oža nav iesnas dabūjusi???

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Vahamurka > Inese Siliņa79 22.08.2019. 14.09

    Ne tikai gudri,godīgi un drosmīgi.Bez viltības te neiztikt.Kā teica Garoza no Zvejnieka dēla,mums jāpumpē ar visiem pumpjiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Gundars Kaulins 22.08.2019. 10.32

Esmu LU absolvents un pievienojos visam vēstulē rakstītajam!

+11
-6
Atbildēt

1

    Vahamurka > Gundars Kaulins 22.08.2019. 14.05

    Vai tu arī esi kāds Borzova radinieks?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu