
Barents Smilšu ielā 3. Barents.lv. Pamatēdienu cenas 24—42 eiro
No jūras izskalotam kokam piemīt reizē kaut kas elegants un negaidīts. Tā gaišpelēkā krāsa izstaro klusu, toties cēlu pašpārliecību, bet negaidītie zaru vai sakņu izlocījumi neļauj acij neuzmanīgi pārslīdēt pāri — tie aizķer un notur. Ieliec pareizā ielogā, un dabas velte kļūst par mākslas darbu.
Šāda izsmalcināta vienkāršība piemīt šovasar Vecrīgā atvērtajam restorānam Barents, kura vārds pats par sevi uzbur palsu ziemeļu gaismu, apskaidrojoši svaigu gaisu un, protams, jūras gardās bagātības. Restorāna zāle, kura ver durvis tikai uz vakariņām, šai sajūtai dod perfektu telpisku ietvaru — galdi no jūras izskalota koka gaišpelēkā krāsā, sienas un krēsli piešķir telpai smilškrāsas akcentus, lielie logi — plašumu, it kā pat no Smilšu ielas varētu redzēt apvārsni, bet tālajā stūrī pie atvērtās virtuves kā vecs zvejnieku ostas mols stiepjas gara tumškoka lete, kura izgriezta no Daugavā vairākus tūkstošus gadu dzelmē nogulējuša melnozola stumbra. Bet zāles vidū kā klints stāv akmeņaina lete, uz kuras izlikts dienas «ķēriens» — austeres, langusti, Svētā Pētera zivs un Kanādas omāri.